LilleNille

tirsdag, september 06, 2005

Fulle sjømenn og pengebruk

Det er visstnok blitt et begrep å sammenligne myndighetenes overdådige pengebruk med sløsingen som fulle sjømenn driver med. LilleNille er ikke så sikker på om fulle sjømenn bruker så mye penger, men overskriften ble så god at vi lar den gå for i dag.

I utenlandske media er det slått stort opp at Thailandske myndigheter har invitert pårørende til ulike seremonier på årsdagen for tsunamien som rammet Thailand og andre deler av Asia-kysten så hardt i desember i fjor. Det er Thailands statsminister Thaksin Shinawatra som inviterer til en storslått markering.

LilleNille er ikke glad i Thaksin. Han er en motbydelig nasjonalist som har fått en utrolig popularitet i Thailand. Mye av populariteten har han kjøpt seg, men han også gjort noen grep i velferdsordningen som en del av befolkningen nyter godt av. Populariteten har gått han til hode, og nå vil han invitere turister eller pårørende fra tsunamien på staten sin regning. LilleNille vil ikke en gang tenke på hvor dyrt dette kan bli, men det er Thailandske kvinner og menn som må betale regningen gjennom økt skatt. Å invitere mange som var involvert i tsunamien til seremonier vil være å bruke penger som en veldig full sjømann.

Thaksin Shinawatra har sikkert en baktanke med invitasjonen. Han ønsker å vise frem Thailand som det fantastiske ferieparadiset det er. LilleNille reagerer på at det skal betales av folket. Han kunne ha brukt sin egen formue for å dyrke frem sin egen popularitet.

LilleNille skal til Thailand igjen i julen, men Nille vil selvsagt reise for egen regning, og ikke belaste Thailandske skattebetalere for en byrde til.