LilleNille

tirsdag, august 30, 2005

Dårlig vær, dårlig vær

LilleNille skal ikke leke meteorolog, ikke på noen måte. Selv om det hadde vært gøy å vise seg frem på TV2 en gang i blant. Sammen med de andre skjønnhetene som jobber i Storm Weather Center. Nok om skjønnhetene i TV2, i alle fall for denne gang.

Været er i skuddet som aldri før. Ikke fordi meteorologene i TV2 har meldt at sommeren ikke er over i Oslo. Nei, været er omtalt på grunn av de store naturkatastrofene verden har opplevd de siste årene. Virkelig tragiske hendelser som har tatt mange menneskeliv, både i Asia før jul, men også i de siste dagene i USA. Tragedier som går sterkt innpå LilleNille, selv om hun ofte spiller tøff – tøffere enn toget.

Mange eksperter har påstått at tragediene er menneskeskapt. Sist ute var miljøvernministeren i Tyskland. Han hevdet selvsikkert at USA måtte ta sin del av skylden for Katrinas voldsomme herjinger i landet. LilleNille er ikke spesielt enig. Ikke fordi amerikanske myndigheter er spesielt glupe, men fordi det alltid har vært naturkatastrofer i verden, i hvert fall så langt menneskeheten kan se tilbake i tid. Katastrofene som verden opplevde for mange hundre, ja mange tusen år siden kunne ikke ha vært menneskeskapt. Da var det ikke en bil å oppdrive, ikke en fabrikk, ikke kjøleskap, ingen frysebokser, mikrobølgeovner eller andre ting som skaper farlige gasser som verdenssamfunnet prøver å regulere på best mulig måte. Selv uten en imponerende teknologisk utvikling var det sterke hendelser som gjorde inntrykk på alle jordboere.

LilleNille prøver å si at tragediene vil finne sted uansett hvordan vi som bor på denne planeten innretter våre liv. Historier viser at det er sant, og LilleNille tror ikke historien lyver.