LilleNille

mandag, august 29, 2005

Hurtigruten – ikke så hurtig likevel

LilleNille har i ettermiddag sett på reklame for Hurtigruta. Det er fartøyene som går fra Bergen til Kirkenes, og Kirkenes til Bergen med veldig mange anløp langs hele kysten. En tur fra Vestlandets hovedstad til Kirkenes tar omtrent fem døgn. LilleNille vil ikke kalle det spesielt hurtig.

Bevare meg vel, det hadde vært en opplevelse med en slik tur. LilleNille hadde sikkert klart seg lenge med en tur, tur retur hadde vært for kraftig kost. Fem døgn på sjøen med bølger, mye vind, måseskrik og sjøsyketabelletter hadde vært sterkt nok. Men jøss, et cruise med Hurtigruta kunne ha vært en opplevelse for livet. Noen som sender en invitasjon?

Navnet Hurtigruten er misvisende. Tenk om LilleNille skulle ta navnet bokstavelig. Tatt venninnene med på en hurtigtur til Kirkenes, en hurtigtur som varte i fem døgn. Vennene ville ha kastet Nille på havet. Hurtigtur skal være hurtig, og ikke vare en knapp uke. Å markedsføre Hurtigruten som hurtig må være brudd med markedsføringsloven.

Om sommeren er turen sikkert en nytelse med midnattsol og fint vær. Om vinteren er turen sikkert tilsvarende ille. Snøstorm og mange kuldegrader. LilleNille tenker fortsatt på navnet Hurtigruten. Like hurtig sommer som vinter, eller tilsvarende treg på alle årstider.

For distriktene og turistene nyter sikkert godt av Hurtigruten. For oss i tjukkeste Oslo er tanken om dette cruiset kun en eksotisk drøm. For det er vel en drøm å reise i fem døgn fra en plass i Norge til en annen. Hurtig går det i alle fall ikke.

1 Comments:

At august 30, 2005, Anonymous Anonym said...

Da blir det kanskje Hurtigdyrtruta.
Ehhh ikke så pent navn, men du tok kanskje poenget.

 

Legg inn en kommentar

<< Home