LilleNille

tirsdag, august 23, 2005

Ikke sløs med eggene

LilleNille liker ikke Vidar Kleppe. LilleNille hater egentlig den mannen, men han og hans meninger bør behandles og møtes med respekt og motargument. Eggkasting er ikke et virkemiddel som bør brukes i demokratiets navn.

I går skulle Vidar Kleppe tale i Oslo. I seg selv ingen stor nyhet ettersom det er valgkamp. Likevel fikk hans tale stor oppmerksomhet, selv om partilederen ikke kom til ordet i det hele tatt. En tale uten å holde tale. Mmmm LilleNille liker ikke det.

Før Kleppe kom til ordet gikk demonstrantene løs på hans tekniske utstyr. Mikrofonen ble ødelagt og kablene ble kuttet. Så kom eggkastingen, selve høydepunktet for den røde gruppen. Det var sikkert morsomt å se Vidar med et gult, bløtt skjær i håret, men det er ikke på denne måten meningsutvekslinger bør finne sted. Han oppnådde målet sitt. Nemlig massiv oppmerksomhet, og demonstrantene sløste med egg som fattige studenter bør spise, ikke kaste.

I et hvert åpent, liberalt og tolerant samfunn bør ytringsfriheten settes høyt. LilleNille respekter denne friheten så høyt at det er vanskelig å sette ord på det. Ytringsfriheten er det grunnleggende tegnet på demokratiet. Det betyr at alle bør akseptere retten til ytringene, selv om en er grunnleggende uenig i meningene som fremføres. Ytringsfriheten skal og må stå sterkt. Gårsdagens episode er en skamplett i årets valgkamp.

Ikke la Vidar Kleppe bli en vandrende reklame for knuste egg. Det er det kun de innvandrerfiendtlige som tjener på.