LilleNille

onsdag, august 17, 2005

Adjø Bondevik og Halvorsen

LilleNille kan slå fast at to gode ting er kommet ut av valgkampen så langt. Velgerne slipper å se særlig mer av Kjell Magne Bondevik og Kristin Halvorsen. Riktig nok vil Bondevik slutte litt raskere enn Halvorsen, men begge skal slutte. For en deilig dag dette blir.

Allerede rett etter valget vil Carl I Hagen sørge for at Kjell Magne Bondevik ikke får fortsette som statsminister. Hagen sier han vil støtte flere andre, men ikke Kjell Magne dersom det blir et ikke sosialistisk flertall i Stortinget etter valget. Det betyr i praksis at Bondevik er en ferdig mann i politikken. Med et flertall får han ikke støtte av Carl Ivar, og uten flertall for vi ny regjering. Bye, bye Bondevik. LilleNille er ikke spesielt uhappy for denne utgangen. Endelig skal vi slippe å bli plaget av denne politikeren. Det er ikke et snev av sorg i LilleNilles kropp for at denne mannen er ferdig i politikken.

Litt verre er det med Kristin Halvorsen egentlig. Hun er jo ei flott blond dame som sikkert mener det meste godt. Hun har sjarme, hun har godt humør og verdens søteste smil. Politikken hennes er ikke så sukkersøt. LilleNille ønsker ikke at hele fremtidens millioninntekter skal gå bort i skatt. Derfor blir også avgangen til Kristin godt mottatt. Det er riktig nok synd hun kommer til å slutte på grunn av ikke oppnådde resultat i en eventuell ny regjering. Den snille, blonde, søte Halvorsen har lovt å slutte med politikk dersom SV ikke får igjennom full barnehagedekning i løpet av neste periode. Det vil ikke hun og hennes parti klare, og vi som velgere må nok en gang ta farvel med en topp-politiker. Først Bondevik også Halvorsen. Mmmmm hvem kommer istedenfor? Ikke Dagfinn Høybråten og han der Ballo vel?