LilleNille

fredag, august 26, 2005

Litt dårlig i matematikk

LilleNille gruer seg til SV får makt, og blir deltakere i en ny rød-grønn regjering. Nille frykter SVs matematikk-kunnskaper. Alle kan regne feil, nesten alle – LilleNille ser forsiktig i taket, men det skal ikke være mulig å bomme så fryktelig på regnestykket som SV gjør i saken om skolemat.

Tenk om SV får finansministeren i regjeringen som Jens håper han skal lede etter valget. Med den røde finansministeren vil vi alle få beskjed om å betale x kroner i skatt. Så viser det seg på slutten av året at SV har bommet litt på regnestykket, og like før årsavslutningen kommer det en tilleggregning for LilleNille og alle andre. På grunn av ulike feilregninger må skatten dessverres økes med to, tre, fire ganger så mye som tenkt. Det ville ha vært en dårlig julegave, en gave LilleNille ikke hadde satt særlig stor pris på.

Tanken er ikke utenkelig. SV oppgav at skolematen som elevene fikk servert i begynnelsen av valgkampen kostet 18 kroner per porsjon. Nå har Dagbladet fått fatt i den reelle fakturaen. Der er prisen fem ganger så høy. Det kalles bomskudd, virkelig en fredagskveldbom. Når politikerne kan bomme så mye på litt mat kan det like gjerne skje på inntektsskatten også. Det er en av mange grunner for at LilleNille ikke vil ha en finansminister fra SV. Nille vil aldri ha råd til slike julemeldinger fra myndighetene, ei heller når studietiden en gang er over.