LilleNille

mandag, august 29, 2005

Reklame overalt – nesten

Det nærmer seg valg. Det er det ikke bare LilleNille som har merket. Politikerne sprer sitt budskap overalt. Det er reklame i aviser, i radio, på internett, på kino, men ikke i fjernsynet. Det er rart at politikerne ikke har inntatt fjernsynskanalene med full kraft.

LilleNille har stusset over at politikerne har skjermet seerne for TV-reklame. Det kan ikke være så stor forskjell på å høre eller se Carl I Hagen på www.vg.no i forhold til på TV2. Det er en tvilsom konkurransevridning å godta politisk reklame i alle kanaler bortsett fra i fjernsynet. LilleNille savnet ikke Carl I Hagen på TV, men det hadde vært gøy å se en sexy, selgende Ine Marie Eriksen i beste sendetid på TV2 eller på TV Norge. Mmmm Ine, Ine, vil se, vil se.

Det er heller ikke en seier for ytringsfriheten at det ikke er lov med politisk reklame på TV. I et land der vi skryter av sterke politiske og demokratiske rettigheter har ikke politikerne lov til å kjøpe seg sendetid i TV-ruten. Det er merkelig, og LilleNille stusser over mangelen på ytringsfrihet og ulike konkurransevilkår mellom de ulike medieaktørene.