LilleNille

tirsdag, august 30, 2005

Også døde også hun

LilleNille har aldri sett poenget med å bli veldig gammel. Eller, sikkert deilig å bli gammel hvis hode og kroppen fungerer tilfresstillende, men å bli gammel for bare å bli gammel høres nokså trist ut. Spesielt hvis dagene tilbringes med sterke medisiner og hjelp av helsepersonell. Det er bedre å leve et rikt og spennende liv istedenfor et langt og kjedelig ett.

Om Hendrikje van Andel-Schipper hadde et rikt og spennende liv er umulig å vite for LilleNille, men nå er damen som ble 115 år død. Tenk, 115 år. Hun har opplevd verdenskrigene, ufatterlig mange statsledere og opp og nedturer i økonomien. Hun har også opplevd sykdommer, alt fra dødelig influensa til aids. Tenk, hun ble 115 år. Fem ganger så gammel som LilleNille er i dag.

Tanken på å bli så gammel er ikke så fristende. Ikke det, livet er spennende for oss urbane, men shopping og kafébesøk er sikkert ikke like forlokkende i en alder av 115 år. LilleNille vil ha et livlig, aktivt og godt liv. Det er vanskelig å se for seg det i år 2098. Ehhhh 2098 det er lenge til det.