LilleNille

torsdag, februar 16, 2006

Avvenningskurs søkes

LilleNille må på avvenningskurs. Det er ille å kjenne skjelvinger på grunn manglende doser av det daglige stoffet. Kroppen skjelver, svetten renner. Kun en eneste tanke er i hode, neste dose, neste dose….

LilleNille vet at staten finansieres avvenningskurs og rehabilitering for mange ulike grupper. Mest kjent er avvenning mot narkotika og mot alkohol. Den gode stat finansierer også avvenningskurs for røykeavhengige og spilleavhengige. Nå bør vi som er avhengige av Big Brother få avvenningskurs betalt av staten. Eller det er egentlig skattebetalerne som betaler, men det høres bedre ut, litt rimeligere ut når staten brukes som betaler.

Det å være avhengig av Big Brother er minst like ille som å være avhengig av tobakk eller spill. Både røyk og gambling gir sikkert personlige gleder. Vi fjernsynsseere irriterer oss for det meste over deltakernes oppførsel og holdninger, uten spesielt mange fordeler. Eller jo, vi får se noen fine kropper, men det får vel også de som går på etablerte avvenningskurs. I verste fall gjennom VG og Dagbladet som de fleste leser hver dag, også de som er avhengige av tobakk og spill. Avvenningskurs for Big Brother bør bli et folkekrav!!! Tenk hvor mange fjernsynsapparat, kaffekopper og vinflasker som ville ha blitt spart fra tusen knus om staten betale avvenningskurs for BB-fans.

LilleNille har venninner som vil være uenig i kravet. De har et argument, et ganske godt argument, nemlig at Big Brother er et frivillig prosjekt for seerne. Helt riktig, men frivillig er også narkotika, alkohol, røyk og spill. Like frivillig som BB, så frivillig at staten betaler for avvenning og rehabilitering for de som tar skade av forbruket.