LilleNille

tirsdag, februar 14, 2006

Blasfemiforbud – umulig å overholde

LilleNille lurer veldig på hvordan en ny lov som skal forby personer eller medier å angripe religionene skal kunne overholdes. Det vil bli umulig. Et slikt forbud vil begrense personlig frihet, den vil begrense den politiske debatten og ikke minst begrense ytringsfriheten. Et fullstendig blasfemiforbud vil være umulig å overholde. Det er merkelig at det finnes folk i Norge i dag som jobber for denne begrensningen.

Norge har allerede blasfemibestemmelser i lovverket. Blasfemiparagrafen har ikke blitt brukt på 73 år. Sovende er en riktig beskrivelse av denne delen av lovverket. Miljøene som motarbeider frihet bør bestrebe seg på å bruke dagens lovverk mer aktivt istedenfor innføring av nye lover. LilleNille er enig med de som vil avskaffe blasfemiparagrafen.

Det å tegne eller tale negativt om Muhammed, Budda, Jesus eller Gud er uttrykksmåter som aldri kan forbys med et vellykket resultat. Det er en frihet for menneskeheten å tegne guder og profeter, også tegne stygt. Det har blitt gjort i mange hundre år. Litt merkelig om et forsterket forbud skal komme i 2006, når verden er på sitt mest liberale. Arnulf Øverland måtte møte i retten etter at han hadde holdt foredraget "Kristendommen - den tiende landeplage". Han ble frikjent i 1933. Den frikjennelsen bør bety mye i mange hundre år fremover i tid.

2 Comments:

At februar 14, 2006, Blogger Bottom Buzzer said...

Yeah Lille Nille! Blasfemiparagrafen kunne med fordel fjernes! Gud må da være stor nok til å ta vare på seg selv...

 
At februar 15, 2006, Blogger LilleNille said...

Ja, og hvis det finnes en gud(?) så er han/hun helt sikkert i stand til å ta vare på seg selv.

 

Legg inn en kommentar

<< Home