LilleNille

lørdag, februar 11, 2006

Ytringsfriheten viktige for oss skeive

LilleNille var en av mange som har reagert på uttalelsene som Jan-Aage Torp har kommet med om homofile. Hans filmanmeldelse av Brokeback Mountain forteller det meste om et foraktelig menneskesyn.

Denne filmanmeldelsen er et av mange eksempler på hans homofobi. LilleNille har lovt å ikke skrive mer om Torp fordi han ikke fortjener oppmerksomheten, men i dag er det Jon Reidar Øyan som har skylden for oppmerksomheten. Jon Reidar og Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring har trekt tilbake anmeldelsen på pastoren for brudd på straffelovens §135 a – rasismeparagrafen. LilleNille syns tilbaketrekkingen er et godt signal, og et bevis for at mange homofile og lesbiske respekterer ytringsfriheten, til tross for sterke personlige krenkelser.

Ytringsfriheten er en grunnleggende rettighet som er viktig for alle. En begrensning av ytringsfriheten vil ikke bekjempe holdningene eller fordommene som de ekstreme står for. Det er bedre med en åpen debatt enn at kristne fundamentalister, som Jan-Aage Torp, får herje i det skjulte. Åpen debatt medfører en mulighet for å avsløre homofobi og uvitenhet.

4 Comments:

At februar 11, 2006, Anonymous Anonym said...

Ja en ekstremist kan vi enes om at Torp er, men jeg er ikke enig i betegnelsen kristenekstremist, av den enkle grunn at Jesus aldri ville opptrådt på en slik måte. Man skal vise respekt for sine medmennesker uansett hvor ulike man er- det er en viktig del av kristendommen som en del dessverre har misforstått. Og det er heller ikke opp til oss mennesker å fordømmer eller dømme. Jeg tror at homofili ikke var guds intensjon, men brokeback mountain kan jo være en kjempefilm selvom. Man må akseptere de forskjellige folkene som finnes, selv om ikke trenger å være enig med dem at det er deres rette livsstil. Jeg skammer meg over Torp sine uttalelser.

Lyst å kommentere denne artikkelen forresten? :

http://martindrange.abcblogg.no/070206183651_hvem_passer_inn_hvor.html

 
At februar 11, 2006, Blogger LilleNille said...

Heisan Martin.
Hvis LilleNille hadde vært religiøs hadde det vært enkel å slutte seg til mesteparten av det du skriver. Mesteparten, ikke alt. Problemet er at LilleNille ikke tror på noen gud. Han må vise seg snart hvis han finnes. Eller han, det kan jo like gjerne være henne?

LilleNille er veldig enig om at alle bør akseptere hverandre, uansett legning. Problemet oppstår når noen ikke gjør dette og Torp er en av mange som mener han har førstehåndskunnskap om hvordan folk skal leve livene sine.

 
At februar 11, 2006, Blogger VamPus said...

Flinke Lille Nille! Få trollene ut i sola - kanskje sprekker dem?

 
At februar 12, 2006, Blogger LilleNille said...

Du er smart VamPus.

 

Legg inn en kommentar

<< Home