LilleNille

mandag, februar 06, 2006

Den viktige demonstrasjonen

LilleNille har i kveld vært på demonstrasjon, en veldig viktig demonstrasjon som langt flere burde ha sluttet opp om. Nå skal det sies at Oslo i februar kan være en kald fornøyelse, altfor kaldt for oss små eksotiske jenter som liker vin, tepper og ild i peisen. Kontrasten mellom hjemmekos og demonstrasjonen var stor, men saken er for viktig til å ikke ofte seg for kulden. En kald fornøyelse, men en veldig varm og god sak!!!

Det var Det Irakiske Kurdiske asylsøker og flyktninger organisasjon i Norge, Irakiske kvinners frigjøringsorganisasjon og Den internasjonale kampanjen for iranske kvinners rettighetter i Norge som var hovedarrangør for markeringen. For mange er nok disse organisasjonene ukjente. Disse er imot politisk islam, nazisme og rasisme. De støtter ytringsfrihet og toleranse. Det betyr at de respekterer publiseringen av Muhammed-tegningene, de støtter retten til å hevde meninger en selv er imot. Alle medlemmene i organisasjonene er sikkert ikke like liberal, men de respekterer vår rett til å komme med ytringer i ulike utrykksformer. Det er hovedpilaren i et fritt, liberalt og moderne samfunn. Derfor ville LilleNille støtte opp om demonstrasjonen.

Det fineste med aksjonen var at det var minoriter som støttet ytringsfriheten og religionsfriheten, selve nøkkelpilarene i vårt samfunn. På en kald vinterkveld midt i Oslo var representanter for ulike kulturer et godt bevis for at ikke alle muslimer støtter vold og hærverk. Det var deilig å se, selv om dette ikke er en nyhet for oss som bruker den liberale betegnelse om oss selv. Kanskje kan signalene som ble sendt ut i kveld få Ola og Kari Normann til å skjønne at ikke alle muslimer er ramp eller Bin Laden light. Representantene for de omtalte organisasjonene er like gode borgere som LilleNille, som Marte, som Einar, som Carl I Hagen eller som Jens Stoltenberg. Mange har en annen hudfarge, litt annet utsene enn våre kjente politikere, men de støtter de samme verdiene som flertallet i Norge står sammen om.

LilleNille har tidligere skrevet at arrangørene fortjente visuelle blomsterbuketter. Etter demonstrasjonen er det ønsket forsterket. De gjør en innsats, og står for holdninger som vil forandre verden til en bedre plass å være. Takk for alt dere gjør. Deres liberale holdninger vil over tid bære frukter. Det er LilleNille overbevist om!!!