LilleNille

torsdag, februar 02, 2006

Drømmen: Flystyrt

LilleNille hadde en grusom drøm i natt. En vond drøm. Heldigvis var det bare en drøm som forhåpentligvis ikke gir langvarige men i LilleNilles psyke. Drømmen endte med flykrasj. Heldigvis tok drømmen slutt før ambulansemannskapene kom til katastrofeområdet. Fysj for en fæl drøm!!

LilleNille har ikke flyskrekk. Det å fly er svært sikkert. Det er mindre farlig enn å være trafikant. Langt flere ulykker og langt flere dør i trafikken enn på fly. Det er en god trøst for alle som har slike drømmer eller som sliter med flyskrekk.

Det er ikke så rart at mange er redd for å fly, spesielt i disse tider. Først var det mye sykdommer blant flygelederne i Avinor. Eller de var borte fra jobb på grunn av sykdom og lammet store deler av flytrafikken. Om de egentlig var syke er umulig å vite. Flygeledere som ikke er i toppform er uansett en dårlig nyhet for flypassasjerene. Så kom kaoset i SAS. Flygerne ble syke eller meldte seg «not fit for flight». Når flygerne sliter er det langt fra ideelt for passasjerene. Kanskje var det sykdommene i SAS som førte til LilleNilles skrekkelige drøm.

Det vil ikke være rart om passasjertallene hos flyselskapene går ned, kanskje spesielt i SAS ettersom det er det største selskapet i Norge. Folk må være skeptisk til å sette sitt eget liv i hendene til flygere som er syke eller som er not fit for flight. Få vil gå frivillig inn i en felle. Det er merkelig at flygelederne i Avinor og flygerne i SAS ikke tenker på denne problematikken i sine aksjoner mot arbeidsgiverne. Flyskrekk er for alvorlig til å tulle med, også for ansatte i Avinor og SAS.