LilleNille

onsdag, februar 01, 2006

Regulering av kjærligheten

Bjarne Håkon Hansen vurderer en aldersgrense på mellom 21 – 24 år for familiegjenforening. I tillegg ønsker han å innføre strengere krav til inntekt for å forsørge ektefelle, og tilknytningskrav til ektefellene. LilleNille håper dette kun er en vurdering, og ikke blir et reelt forslag fra Arbeids- og inkluderingsministeren.

Kjærligheten har i utgangspunktet ikke en alders – eller økonomiske hindringer. LilleNille kan forstå visse grenser for å hindre pedofili, men da er det snakk om personer som er langt yngre enn 21 år. Det eneste politikerne oppnår med slike forslag er danske tilstander i Norge, der folk som er forelsket må bosette seg helt andre plasser enn det som var planlagt Tilknytning til land er vanskelig i spørsmålet om familiegjenforening. Et par kan bli tvunget til å bosette seg i Pakistan istedenfor Norge på grunn av en lang ferie, arbeid eller studier. LilleNille liker ikke den tanken!!!

Bjarne Håkon Hansen og andre politikere bør bestrebe seg på å regulere kjærligheten mellom menneske i minst mulig grad. LilleNille håper forslaget om innstramninger i utlendingsloven er omstridt i regjeringen. Mange i Arbeiderpartiet, hele SV og deler av Senterpartiet bør være motstandere eller skeptisk til ytterligere reguleringer av folks samliv. Det betyr en strengere politikk, stikk i strid med SVs ønsker om en human innvandringspolitikk.

Tvangsekteskap er et problem. Nye innskrenkninger vil kanskje hjelpe de som blir tvunget inn i et ekteskap, men det vil også gå utover mange andre. I denne saken er LilleNilles tanker på de uskyldige som rammes av Hansens reguleringskåthet. Les mer på VG Nett.

2 Comments:

At februar 01, 2006, Anonymous Anonym said...

Heisann ! Værså snill å stå fem med eget navn når du fronter ytringdsfriheten !! HAr linket til deg på denne bloggen !

Hilde!

 
At februar 01, 2006, Blogger LilleNille said...

Heisan.
Navnet mitt står i e-postadressen under profilen. Det holder lenge.
Hvis jeg skulle få masse useriøse e-poster vil jeg fjerne adressen min og finne på noe annet.

 

Legg inn en kommentar

<< Home