LilleNille

tirsdag, februar 07, 2006

En ulovlig rulletekst

LilleNille la ikke merke til det, men gårsdagens Big Brother sending brøt loven. Det var ikke festen, kranglingen eller grisepraten som var ulovlig. Nei, det var produsentenes takk til Corona Ekstra i rulleteksten som var ulovlig, en sak som Medietilsynet vil se nærmere på, skriver Dagbladet.no.

På grunn av en takk på rulleteksten kan TV Norge få en advarsel, et gebyr, pålegg om en reklamefri dag eller i siste konsekvens inndragelse av konsesjonen dersom Medietilsynet mener kanalen har brutt reglene. Det er strenge sanksjoner for noen få bokstaver i rulleteksten. LilleNille håper det er lov å takke ulike aktører uten at det blir ansett som reklame eller sponsing.

Alle vet det er ulovlig med reklame for alkohol i Norge, men det er stor forskjell på reklame og en takk i rulleteksten. Påvirkningsmuligheten er lik null uten effekter og helt på tampen av programmet. LilleNille lurer på om det er noen i dette tilsynet som har lite å gjøre dersom dette blir en stor sak. Det kan av mange årsaker være grunnlag for diskusjon om Big Brother, men den debatten bør dreie seg om andre ting enn Corona Ekstra i rulleteksten.