LilleNille

fredag, desember 09, 2005

En fiasko


LilleNille har prøvd seg på spillet Civilization IV, og det ble en fiasko. Motstanderne vant en overlegen seier. LilleNille ble slått ned i støvlene. Det føles ikke godt å innrømme eget nederlag, men seiersguttene fortjener en liten hilsen.

Civilization var et ukjent spill for LilleNille, selv om det har kommet ut i flere utgaver. LilleNille trodde det var enkelt å oppnå suksess. Liberale holdninger, litt frekkhet og et åpent sinn skulle sikre LilleNille en seier over sosialistene Tom Åge og Geir. LilleNille fikk litt hjelp av Tone da, uten at resultatet ble spesielt bra. Tom Åge og Geir vant en overbevisende seier, selv om jentelaget prøvde etter beste evne. På datamaskinen er det en ulempe å være ikke-voldelig og liberal. Civilization var streng mot oss!!

Utgaven av Civilization som LilleNille spilte går i korte trekk ut på å bygge et land med den infrastrukturen det medfører. LilleNilles lag satset på frihandel, religionsfrihet og demokrati. Riktig nok uten suksess. Landet skal bygges fra grunnen av, mange år før vår tidsregning. Ikke enkelt for oss som er avhengig av fjernsyn, internett, mobiltelefoner og sminke. Civilization er for folk som foretrekker oldtiden. Den moderne jente eller gutt kan ikke få en slik karakteristikk. LilleNille vil i alle fall ikke bli regnet som ei som foretrekker urmennesket eller urmenneskets handlinger.

Det var likevel litt gøy, selv om det ble tap. LilleNille skal ikke skryte av Tom Åge og Geir. De blir for bråkjekke av det. Det er enklere å kritisere egen innsats. Gøy ble det fordi spillet hadde god grafikk og veldig mange valgmuligheter. Sikkert mange som slår i hjel haugevis av timer på Civilization.

LilleNille kommer ikke til å bruke mer tid på dette spillet. Oldtiden er ikke LilleNilles sterkeste side. Derfor hei og hadet til Civilization IV.