LilleNille

mandag, oktober 03, 2005

Blir heldigvis for gammel

LilleNille er glad hun ikke lenger er tenåring. Tenåringstiden var morsom med private fester, de første kyssene og sånn, videregående skole og de første forelskelsene. Dagens 17-åringer får langt mer alvorlige ting å tenke på enn det LilleNille og hennes venninner hadde.

Forsvaret skal innkalle alle norske 17-årsjenter til sesjon. LilleNille er litt usikker på hva sesjon er, men det høres skummelt ut. Det høres ut som en kartlegging for å få flere jenter inn i Forsvaret. Innkallingene blir frivillig, men hvor mange ordninger i Norge forblir frivillige. Nokså få. LilleNille tror Forsvaret prøver å snikinnføre verneplikt for jenter. Heldigvis er tenåringstiden forbi. LilleNille vil ikke være en slaverinne i grønne, ufyselige militæruniformer.

Eller jenter i Forsvaret kan bety endringer. Kanskje kan det bli mindre kanoner og mer dialog. Mindre stygge militæruniformer og mer miniskjørt og høye hæler. Forsvarets slaver i Miss Sixty. Hmmmmm spennende, men ikke nok til at LilleNille blir fristet til verken sesjon eller tjeneste i Det norske Forsvar.

LilleNille syns Norge satser for mye på Forsvaret. I en verden der den kalde krigen er over, og Norge er uten fiender vil Forsvaret satse på økt rekruttering. Tenåringsjenter skal visstnok løse bemanningsproblemene med eller uten de stygge grønne uniformer. Tanken om Miss Sixty blir mer og mer forlokkende også for LilleNille som sier nei takk til denne innbydelsen fra Forsvaret.