LilleNille

torsdag, september 29, 2005

Fikk inspirasjonen for nye avgifter

Et av forslagene for å øke bistanden til utviklingslandene har vært å legge en ekstra avgift på flybillettene, en avgift som skal gå direkte til u-hjelp. Et veldig dårlig forslag. Hvis de rike landene virkelig vil hjelpe fattige landene bør politikerne satse på frihandel, virkelig markedsadgang for utviklingslandene. Det vil bety større konkurranse og økonomisk vekst i den delen av verden som trenger det mest. Frihandel vil være solidaritet i praksis.

Forslaget om en ekstra skatt på flybilletter har likevel ført noe godt med seg. LilleNille fikk mange gode ideer til nye avgifter som kan være med på å subsidiere de områdene som virkelig er viktig i livet.

Ekstra sjokoladeavgift:
Ekstra avgift på sjokolade som skal bli brukt til å subsidiere tannlegene. LilleNille vil ikke nyte godt av denne avgiften, men det vil de med dårlige tenner som virkelig trenger årlige tannlegebesøk.

Ekstra avgift på Coca Cola:
Ekstra avgift på Coca Cola som skal bli brukt til å subsidiere god vin. Det er ikke nok å senke alkoholavgiftene. Vinen bør subsidieres, og hvorfor kan ikke Cola-drikkerne subsidiere oss som liker vin?

TV2-avgiften:
En avgift som alle TV2-seere bør betale slik at kringkastningsavgiften kan bli subsidiert. Vi P3-lyttere betaler i dag for mye i avgift for vår radio - og fjernsynsapparat.

Sykkelavgiften:
En avgift for alle som sykler slik at pengene kan bli brukt for å gjøre andre transportmidler mye billigere. LilleNille vil ha billigere drosje -, tog og flybilletter.

Fotballavgiften:
En avgift for alle som ser og spiller fotball slik at prisen på treningsstudioene kan bli subsidiert og dermed redusert. LilleNille vil virkelig nyte godt av en slik avgift.

LilleNille føler seg smart, og forventer telefon fra Nasjonalistisk Venstreparti om finansministerposten.