LilleNille

onsdag, september 28, 2005

Forbereder motopprør

LilleNille kom over en folkeaksjon på internett. Det har blitt vanlige med forskjellige opprør og folkeaksjoner, men dette var litt spesielt. De eldre gjør opprør mot musikken som blir spilt i NRK P1.

LilleNilles første tanke var at de gamle, de eldre og de syke kanskje bør finne seg en annen radiokanal dersom de er uenige i radioens musikkvalg. Frihet til å velge gjelder også for de som er eldre enn LilleNille. Også de som er mye eldre eller direkte gammel. Det er ikke vanskelig å skru av radioen eller skifte kanal. De som ikke klarer dette har kanskje ikke behov for musikk eller musikalsk bakgrunnsstøy.

Initiativtakerne i opprøret klager på for mye dunkdunk musikk på P1. LilleNille er en smule uenig. Denne radiokanalen må allerede satse tungt på musikk for de som er betydelig eldre enn LilleNille. De gangene radioen har vært innstilt på P1, har det enten vært felegnikking eller svensktoppar som har kommet ut av høytalerne. Ikke akkurat ungdomsmusikk. Hvis NRK tar hensyn til dette opprøret er LilleNille klar med motopprøret. Navnet blir ”Folkeaksjonen mot de gamle, mot fela og mot svensktoppar”.