LilleNille

mandag, september 26, 2005

Tre bør bli en

I dag starter Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet regjeringsforhandlingene på idylliske Soria Moria. Alle partilederne har snakket om vanskelige forhandlinger, og ingen har tatt forhandslingsresultatet for gitt. Nokså forståelig ettersom det er tre parti som skal bli enige om en felles plattform for de neste årene i regjering.

LilleNille er overrasket over hvor få tema som nevnes som vanskelig av partilederne. Tre forskjellige parti må ha større utfordringer enn olje og gass, dyrevern, noen utenriks politiske spørsmål og kommuneøkonomi. Det er en grunn til at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet er tre forskjellige og selvstendige parti, eller er det ikke det? LilleNille er sjokkert over at dyrevern og olje og gass blir nevnt som problematisk. Hvis delegasjonene ikke har større utfrodringer enn dette blir det fine dager på Soria Moria for Jens, Kristin og Aslaug.

Spørsmålet er om de tre partiene som nå skal forhandle egentlig bør være et parti, med partinavnet Sosialistisk AP eller Nasjonalistisk Venstreparti. Det spørsmålet bør stilles hvis partienes utfordringer ikke er større enn det som har blitt nevnt i media til nå.

Nasjonalistisk Venstreparti var et godt partinavn. Et partinavn som løser utenrikspolitiske spørsmål og økonomiske spørsmål. Dyrevern blir fortsatt problematisk, men hvis mange nok roper ulv vil problemet forsvinne sakte for Nasjonalistisk Venstreparti.