LilleNille

onsdag, september 21, 2005

Mye stryk på listekandidatene

LilleNille har ikke benyttet seg av retten til å rette på listen ved stortingsvalget. Ingen på listen fikk stryk av LilleNille, men mange andre har brukt valget til markering av sine innvandrerfiendtlige holdninger. Det er synd.

Velgernes påvirkningskraft ved stortingsvalget er ikke like stor som i kommunevalget. Likevel har mange valgt å stryke kandidater. Spesielt gikk dette utover Arbeiderpartiets Saera Kahn og Khalid Mahmood. Også SVs Akhtar Chaudhry fikk mange pennestrøk fra velgerne. Det samme for Senterpartiets Danny Ghazanfar Iqbal og Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari. Litt pussig at Keshvar ikke fikk mer stryk av FrP-velgerne. Den typiske FrP-velgeren er ikke en forsvarer av et flerkulturelt samfunn.

Det er fint at velgerne kan påvirke valgresultatet med endringer på listene, men her i Oslo har utenlandske navn fått merkbart mange negative anmerkninger. Ikke akkurat lurt dersom det er en målsetning om å rekruttere flere av disse til politisk aktivitet og politisk innsats.

LilleNille hadde ikke taklet flere tusen stryk på en god måte. Derfor er aktiv politisk innsats i Oslo-politikken ikke spesielt forlokkende. Velgernes pennestrøk må gå utover selvtilliten, spesielt hvis strykene kommer på grunn av annerledes hudfarge, annerledes kultur eller religion.