LilleNille

mandag, september 19, 2005

Sp svekker Oslo

Statlige etater bør ligger der det er økonomisk gunstig eller mest hensiktsmessig. Det er ingen grunn til å flytte institusjonene fra Oslo bare for å øke antall arbeidsplasser i distriktene. Senterpartiet er på kollisjonskurs med LilleNille, men det er kanskje ikke en så stor overraskelse.

Senterpartiet går inn i regjeringsforhandlingene med Arbeiderpartiet og SV med kravet om å få flyttet enten deler av etater eller hele etater ut av Oslo. Senterpartiet ønsker å få gjennomført sitt valgkampløfte, selv om det går ut av mange arbeidstakere som i dag har jobb, sin familie, sitt hus og sitt sosiale liv i Oslo. I valgkampen var ordet frivillighet brakt på banen. Dette ordtaket er nedtonet etter at velgerne har avgitt sine stemmer.

LilleNille har ingen tro på at 6 000 arbeidsplasser kan flyttes ut av Oslo basert på frivillighet. LilleNille er heller ikke tilhenger av å flytte statlige etater bare for å få de flyttet. Mange institusjoner er lokalisert til Oslo fordi det er praktisk og hensiktsmessig. Skulle Sp virkelig mene alvor med sin distriktssatsing, bør det kanskje komme et forslag om å flytte Norges hovedstad til Trondheim.

Hmmm Trondheim som hovedstat høres ikke spesielt sexy ut.