LilleNille

mandag, september 12, 2005

Ikke som alle andre

Med store svarte bokstaver skriver TV2 Nettavisen i dag at kvinner stemmer rødt. På den måten stigmatiseres en stor gruppe velgere for å få innsatt ny regjering. LilleNille er kvinne, men tydeligvis ikke som andre kvinner. LilleNille kommer ikke til å stemme på et rødt parti.

Hovedinntrykket av artikkelen er at kvinner stemmer rødt og menn stemmer blått. Denne konklusjonen kan ikke LilleNille stille seg bak. Rødt er en fin, litt sexy farge, men i politikken betyr den mer tvang, mindre valgfrihet og mer institusjonalisering av samfunnet. I utgangspunktet er ikke disse stikkordene løsninger vi kvinner foretekker. Ingen kan gjennom kjønn si at kvinner ønsker mer politikerstyring og mindre personlig frihet. LilleNille ønsker det i alle fall ikke.

I dag kommer LilleNille til å stemme Venstre. LilleNille ønsker et liberalt, flerkulturelt samfunn. LilleNille ønsker fortsatt en ikke sosialistisk regjering, og Venstre er jokeren i ønskene. Som Venstre-velger har LilleNille tidligere følt seg som unik. Nå er det mange flere som deler Nilles ønske om et liberalt samfunn. Venstres fremgang på meningsmålingene er en god bekreftelse og hyggelige opplevelser på at LilleNilles samfunnssyn vinner frem.