LilleNille

lørdag, september 10, 2005

Gallaforestilling i Gamle Logen

LilleNille var heldig. Hun ble invitert til partilederdebatten i Gamle Logen som ble gjennomført fredag kveld. LilleNille syns det er på tide å gi politikerne karakterer. Best var Lars Sponheim. Dårligst var Torstein Dahle.

Vinner, Lars Sponheim, Venstre:
Lars var god, en ordentlig kosebjørn som fikk mye applaus og hadde flotte poeng. Lars er ikke spesielt sexy, men en dyktig politiker som fremhever et sosialt liberalt alternativ. LilleNille lar seg sjarmere av Venstres leder. Forhåpentligvis gjør over fire prosent av velgerne det samme. En god debatt av Lars Sponheim.

Premie: Ny barbermaskin.

2. plass, Kristin Halvorsen, SV:
Kristin er sjarmerende. Hun får ikke andreplassen på grunn av sitt politiske budskap, men på grunn av ryggen sin. Kristin kastet jakken midtveis i debatten, og hun har en sexy rygg. LilleNille lar seg fascinere, og Kristin får en fortjent og god plassering på grunn sin øvre halvdel.

Premie: Ny, hvit topp.

3. plass, Erna Solberg, Høyre:
Erna har i valgkampen gjentatt budskapet om skatt og skole. Noe hun gjorde gang på gang under debatten. Et godt budskap og korrekt politisk budskap. Hun er litt kjedelig, men svært saklig. Hun er troverdig, og får tredjeplassen fordi hun er i samme parti som Ine Marie Eriksen. En god plassering, men kanskje et litt dårlig argument for plasseringen.

Premie: Pappas stemme 12. september.

4. plass, Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet:
Jense-mann har et pent smil, og han smilte mye under debatten. Han gnålte om mer til skole, mer til helse og økt skattlegging av de som tjener mest i Norge. Egentlig utrolig at han og velgerne ikke blir lei av budskapet. De samme setningene har gått igjen og igjen i flere uker. Han skal få sin belønning for pågangsmotet. Han får også belønning for smilet, men trekkes for gamle og billige politiske poeng.

Premie: Mamma fortsetter med sitt LO-medlemskap.

5.plass, Aslaug Haga, Senterpartiet:
Aslaug Haga er faktisk ei flott dame. Hun ser bra ut til å være så gammel. Hun er stilig. Hun er også ganske flink, men hun er leder av nasjonalistisk Senterparti, og det er et dårlig utgangspunkt i LilleNilles rangering. Hun bidrog ikke mye i debatten, verken på godt eller vondt. For en anonym debattant er 5. plass en god plassering.

Premie: 12 egg.

6. plass, Kjell Magne Bondevik, KrF:
Kjell Magne burde ikke deltatt i debatten. Han er ikke partileder, men fikk delta på grunn statsministerposten. Han prøvde å være like blid og sjarmerende som Jense-mann, men forsøket var mislykket. Han har gode politiske resultat de siste fire årene, men personligheten hans trekker voldsomt ned. LilleNille er ikke spesielt glad i denne mannen.

Premie: En jobb i en internasjonal hjelpeorganisasjon.

7. plass, Carl I Hagen, FrP:
Carl I Hagen, eller Ivar som LilleNille liker å kalle han, var den eneste som klarte å trekke inn mullah Krekar også i denne debatten. Det skal han straffes for. Mullah Krekar har ingen ting i valgkampen å gjøre, men det har ikke Ivar forstått. Derfor får Ivar en syvende plass, og LilleNille føler seg en tanke snill for anledningen.

Premie: En lunsj med Brynjar Meling, Krekars advokat.

8. plass, Roy Waage, Kystpartiet:
Roy tenker på Kyst-Norge, han tenker på kysten i alt han sier og gjør. Til og med i utenriksdelen i debatten klarte han å trekke inn Kyst-Norge. Det er både beundringsverdig og beklagelig. Flott for kysten, men beklagelig for oss som bor i sentrale strøk av landet. LilleNille er ikke kystens forsvarer, og Roy Waage straffes med en åttende plass. Det kunne ha blitt verre, og LilleNille tror Roy er rimelig fornøyd med både innsatsen og plasseringen.

Premie: 1 kg hvalkjøtt.

9. plass, Dagfinn Høybråten, KrF:
Dagfinn er en lur rev. Han prøvde å være folkelig, men innerst inne skjuler han en mørkemann som brenner etter å komme ut. Det var reven som deltok i debatten, men under masken skjulte mørkemannen seg. LilleNille liker ikke mørke menn, og det får Dagfinn merke med en niende plass i rangeringen.

Premie: En lesbisk slektning.

10. plass, Tostein Dahle, RV:
LilleNille er fundamentalt uenig med Torstein i nitti prosent av sakene. Kanskje over nitti prosent, men LilleNille føler at en ikke bør sparke noen som allerede ligger nede. RV ligger nede, langt nede og RV bør aldri mer få reise seg. Torstein er en ytterliggående politiker som har urealistiske løsninger på alle problemene. Han var heller ikke god i debatten. Han bør bruke tiden til å engasjere seg for sine medmennesker istedenfor politikken. Det er en rolle som hadde passet mye bedre.

Premie: Et årsabonnement på Kapital.

2 Comments:

At september 13, 2005, Blogger VamPus said...

"En lesbisk slektning" *glise*. Nice one!

 
At september 13, 2005, Anonymous Anonym said...

Nille syns han hadde trengt en slik premie.

 

Legg inn en kommentar

<< Home