LilleNille

torsdag, august 24, 2006

Tonje gjør fjernsyn sterkere

Tårene trillet på LilleNille forrige torsdag, da Tonje Steinsland intervjuet Dagfinn Enerly om hans fotballskade. Det ble en sterk opplevelse, et bevis for at fjernsynet er et sterkt medium med mye større kraft enn alt det andre vi kjenner.

LilleNille vet ikke om det var programlederen som gjorde programmet interessant eller om fotballspillerens historie var så sterk, så ufattelig gripende. Det ble en time med snør og tårer forrige torsdag, og det kommer helt sikkert til å gjenta seg i dag ettersom Truls Frogner blir intervjuet. Han har tarmkreft med spredning. Legene har gitt han kort tid igjen å leve. Vi får se Frogner på TV i kveld. Om noen måneder kan han være død eller ennå mer syk. Det blir nesten som å se døden rett i øynene.

LilleNille så ikke det første programmet i serien, på grunn av ferie. Dermed glapp intervjuet med Eli Rygg som snakket om bygdesladder og fordommer. LilleNille skal ikke gå glipp av flere episoder i denne serien. Det må være en av de sterkeste seriene på fjernsynet på år og dager. LilleNille grøsser ennå på det Dagfinn Enerly fortalte forrige torsdag. Selv om han egentlig bydde på en kjærlighetserklæring ovenfor familien og vennene.

Overskriften er at Tonje gjør fjernsynet sterkere, og det gjør hun. Til vanlig kan et program, en reklame eller en historie som blir fortalt via fjernsynsskjermen forplante seg som en sannhet hos befolkningen. Denne serien gjør TV sterkere ettersom det er skjebnen til personer som blir brettet ut for seerne gjennom et helt program. Hun lar intervjuobjektet snakke ut, uten triks for å friske opp historiene. De er så sterke at filmriks blir unødvendig for Tonje Steinsland. LilleNille tror programmene er redigert, men på en annen måte enn et nyhetsinnslag. Tankegangen er annerledes, det er mer helhet. Skummelt sterkt. Programmene og historiene må gjøre inntrykk på mange av seerne.

Er du i tvil om LilleNille snakker sant, se selv. Tonje Steinsland møter Truls Frogner på TV2 i kveld klokken 20:00.

3 Comments:

At august 24, 2006, Blogger Nissemann said...

Nissemann lurer på: Hvor stor mener du forskjellen er på Tonje Steinsland og Tore Strømøy?

 
At august 26, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille vet ikke hva hun skal svare, bortsett fra at Tonje Steinsland ikke lager lørdagsunderholdning. Det er likheter i programmene, men de er svært forskjellige. Fjernsynet er et sterkt medium og intervjuene på TV2 på torsdagskveldene er sannsynligvis sterke opplever for de fleste som ser på.

Torsdagsintervjuene har ikke alltid en lykkelig slutt. Det har lørdagsprogrammene til Tore Strømøy

 
At august 29, 2006, Blogger Nissemann said...

Godt forklart. Enig i at Tore er underholdning, mens Tonje er mer doku. Kommer fortsatt ikke til å se på møtet med Kristoffer Joner på torsdag, men putter ikke Tonje helt i nederste skuff.

 

Legg inn en kommentar

<< Home