LilleNille

lørdag, august 12, 2006

Heksejakt på Se og Hør

Tro om ikke VG sponser hopplandslaget?

Det er knapt noe nyhet at Se og Hør bidrar økonomisk for kjendiser for å få eksklusive saker, eksklusive bilder på det som kommer i bladet og på nettsidene. LilleNille har ikke inngående kjennskap i journalistmiljøet, men dette har vært kjent lenge. Likevel klarer riksaviser å gjøre dette til en stor nyhetssak.

VG Nett bringer leserne “nyheten” om at ukebladet har sponset musikkvideoene til Sandra og Mira. Wow, ikke akkurat overraskende eller noen stor nyhet. Se og Hør har hatt omtale og bilder fra begivenhetene i bladet. Forbindelsen var åpenbar for de fleste, eller for de som ikke jobber i konkurrerende redaksjoner.

Så fremst det ikke strider mot loven, bør bedrifter og privat personer få inngå de avtalene de vil inngå. I Se og Hørs tilfelle er det vi som leser bladet som bør være oppmerksom på forbindelsene mellom de som omtaler og de som blir omtalt. Se og Hørs praksis har vært kjent i mange år.

LilleNille har ikke blitt en forsvarer av Se og Hør, men de bør behandles rettferdig, faktisk behandles slik VG ønsker å bli behandlet. Sponset ikke de hopplandslaget gjennom en frivillig avtale med skiforbundet?