LilleNille

onsdag, august 16, 2006

Hva er alternativet?

LilleNille har en liten debatt gående på bloggen om homofili. LilleNille mener mange motstandere mangler respekt fra andres liv, men noen er uenige. Da er spørsmålet: Hva er alternativet?

For mange homofile og lesbiske er det en selvfølgelig rett å få en kjønnsnøytral ekteskapslov. Ikke alle støtter dette kravet, men et stort flertall. Det er like selvfølgelig at homofile og lesbiske får muligheten til å bli vurdert som adoptivforeldre. Kravet er ikke adopsjon, men en rett til å bli vurdert på lik linje med heterofile. Mange som er imot kravene mangler respekt for andres liv. Noen er også imot av fordommer og for lite kunnskap. Det er de som mangler respekt for andre mennesker som er de verste, det er de som aldri vil endre seg eller endre sitt standpunkt på grunn av en eller annen overbevisning som LilleNille har de største problemene med. Ofte er gud inne i bildet.

De som er imot en kjønnsnøytral ekteskapslov, de som er imot partnerskapsloven, de som er imot at homofile og lesbiske skal bli vurdert som adoptiv foreldre, hvilket alternativ ønske de, er alternativet i tråd med ønsket til alle som berøres av debatten som pågår. Kristelig Folkeparti, som for eksempel er imot partnerskapsloven, som har vært skeptisk til homofile i kirken, hvilket alternativ ønsker de? Skal homofili igjen bli ulovlig, igjen bli straffbart slik det var i gamle dager? Tenker de på at for hver gang de uttaler seg negativt om denne saken, klarer de å fornye fordommene hos en del borgere? Tenker de noen ganger på alle som er berørt? Hva er partiets alternativ?

Det finnes homofile og lesbiske som i dag har barn. Mange lever godt under slike forhold, til tross for at vi har politikere som gjør situasjonen så vanskelig som mulig. Homofile og lesbiske har det godt i Norge, men ikke på grunn av politikerne og den politiske debatten, men på tross av dette. LilleNille etterlyser alternativet. De som har et opprinnelig ønske om å gjøre homofili straffbart, bør si dette. For det er vel realiteten for de som ikke en gang vil akseptere partnerskapsloven?

Det ble mange spørsmål og få svar. For LilleNille er ikke spørsmålene spesielt vanskelige. Et liberalt ståsted er årsaken. Synd religiøse ikke er spesielt liberale.

7 Comments:

At august 16, 2006, Anonymous Anonym said...

Enda en gang LilleNille: et godt innlegg. Du spør om viktige ting her. Jeg har lurt på det flere ganger selv også, hvordan motstandere kan komme frem til argumentene sine.

Jeg skjønner det ikke.

 
At august 16, 2006, Anonymous Anonym said...

Absolutt enig på alle punkter. Respekten for andre mennesker og deres valg til å leve sitt eget liv på egen måte må være vårt utgangspunkt. Så lenge man ikke skader andre, så er det ingen andres sak hvordan man velger å leve og hvem man velger å leve med.

 
At august 17, 2006, Anonymous Anonym said...

Alternativet slik jeg ser det, er partnerskapet. Det innehar samme rettigheter som ekteskapet. Eneste forskjellen er adopsjonsretten.

Du skriver:"For mange homofile og lesbiske er det en selvfølgelig rett å få en kjønnsnøytral ekteskapslov.Ikke alle støtter dette kravet, men et stort flertall."

Om det er et stort flertall, som du sier, hvorfor er det da bare 5-6% av de homofile i Norge som er medlemmer av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring? Hvorfor ser vi omtrent ikke flere homofile enn Kim Friele, som står på barikadene for å kjempe for kjønnsnøytraliseringen?

Nok en gang kommer du med propagandaen om at de som er motstandere, ikke har:

- respekt for andre mennesker
- fordommer
- for lite kunnskap

Jeg har satt meg inn i dette feltet og utifra den kunnskapen jeg har per idag, er jeg trygg på at jeg som motstander har rett. Jeg har respekt for homofile mennesker, og min religiøse overbevisning henger ikke nødvendigvis sammen med min politiske overbevisning. Dvs, uansett hva jeg mener om homofili, så vil jeg legge til grunn sekulære grunner imot kjønnsnøytralisering- ikke hva jeg mener religiøst. Du skriver at Gud ofte er inne i bildet, men snarere tvert imot- svært mange nordmenn er imot at ekteskapet skal bli kjønnsnøytralt, og jeg tipper at de aller fleste av disse er ikke-kristne.

Det er ingen partier i Norge (ihvertfall ingen av betydning) som mener at homofili skal være straffbart. Slike holdninger dunster av mangel på respekt, til motsetning ifra motstanden mot kjønnsnøytralt ekteskap. Om fakta blir lagt på bordet, er det da legitimt å forkle den som fordommer? Det mener jeg du her gjør, da det finnes nok av forskning som viser at vi ikke burde innføre kjønnsnøytralt ekteskap.

Det er blitt foretatt ingen høring, ingen kommisjon, ingen rapport- ingenting- her i Norge når det kommer til virkningene som kan oppstå som følge av kjønnsnøytralt ekteskap og homofil adopsjon. Dèt landet som hittil har gjennomgått den meste omfattende forskningen på dette punktet, er Frankrike. De har sagt nei til å kjønnsnøytralisere ekteskapet som følger av dette.

Til slutt skriver du: "Synd religiøse ikke er spesielt liberale." Også der tar du feil. Svært mange kristne er veldig liberale- f.eks flere i Arbeiderpartiet.

Jeg ville nok heller sagt at det er synd ikke flere religiøse er konservative.

 
At august 17, 2006, Blogger LilleNille said...

Er ikke helt enig med Martin om at partnerskapsloven gir samme rettigheter som ekteskapet.
Lesbiske og homofile partnere er utelukket fra å adoptere barn, noe vi er enige om.
Kvinner i partnerskap har heller ikke rett til assistert befruktning på samme måte som kvinner i ekteskapslignende forhold med menn. Heller ikke i Folketrygden er rettighetene mellom de ulike parforhold helt like, men LilleNille skal ikke ta debatten om velferdssamfunnet.

LilleNille kaller ikke de hobbyreligiøse som er medlem av statskirken på grunn av tradisjon for kristne. På papiret er de det, men Martin vet like godt som meg at dette ikke stemmer med virkeligheten.

LilleNille er for en kjønnsnøytral ekteskapslov, men vil ikke tvinge Den norske kirke til vigsel av homofile og lesbiske. Tros - og livssynsamfunn som er positive til vigsel av lesbiske og homofile par, bør få lov til dette på samme måten som kirken i dag vier heterofile.

Tror ikke det kommer så mye mer ut av debatten, men litt morsomt var det. Forhåpentligvis går fremtiden i riktig retning, og at vi til slutt får en ny ekteskapslov som likestiller alle menneskene.

 
At august 17, 2006, Anonymous Anonym said...

Til Lillenille: Det jeg mente med at mange ikke-kristne nok er imot kjønnsnøytralisering, er fordi jeg tror mange hedninge-nordmenn er det, og ikke bare kristne (uansett om det er libarele eller konservative) Poenget mitt er at Arbeiderpartiet faktisk har mange medlemmer som kaller seg kristne. F.eks organisasjonen Kristne Arbeidere.

Jeg tror heller ikke det vil komme så mye mer ut av debatten; hovedpoenget mitt var å avkrefte din argumentasjon for at de som er imot kjønnsnøytralt ekteskap er imot homofile. Dèt er en generalisering jeg mener ikke hører hjemme i debatten.

Til motsetning ifra deg håper at vi fastholder et samfunn der en anerkjenner kjønns-forskjeller, og ikke forkler bekjempelsen av dem som en "kamp for homofile og bifile". Når vi innser dèt, først da har vi kommet langt.

Vi får nok bare enes om å være uenige ;)

 
At august 29, 2006, Blogger Laila said...

Alternativet til å snu så radikalt om på begreper og alt, er ganske enkelt å gi registrerte partnere, altså to likekjønnede, samme adgang til å kunne adoptere som tokjønnede (ektefeller). Det gjør man enkelt ved å endre adopsjonsreglene. Så spørsmålet er vel heller hvorfor du ikke betrakter dette som et alternativ. Hvorfor skal "ekteskap" plutselig være den eneste samlivsbetegnelsen som har livets rett?

 
At august 30, 2006, Blogger LilleNille said...

Laila:
Ganske enkelt fordi det fortsatt vil være et skille uten en kjønnsnøytral ekteskapslov gjennom ordninger i folketrygden.
LilleNille mener ikke at ekteskapet skal være hellig, eller er det eneste rette, men de som inngår et slikt partnerskap bør behandles så likt som mulig av staten.

 

Legg inn en kommentar

<< Home