LilleNille

tirsdag, august 22, 2006

Få nyheter om Mette-Marit

LilleNille var helt sikkert en av mange som så dokumentaren Mette-Marit – vår tids askepott på TV2 mandag kveld. Som tilhenger av republikk var dokumentaren lite givende, selv om fjernsynskanalen helt sikkert nådde over 1 million seere og dermed mye annonsepenger.

Det var lite eller ingen ting nytt i dokumentaren. Et oppkok i gamle rykter, oppslag og sensasjonsoverskrifter. For LilleNille var det kun av nyhetsinteresse at venninnen i Australia døde noen dager etter at Marius var født. Sikkert en gammel nyhet, men den hadde ikke LilleNille fått med seg.

Det var i dag like rørende å se den forrige biskopen i Oslo tale til Mette-Marit, slik han gjorde under bryllupet. Hun fikk en ny sjanse, en ny sjanse av de som tror på gud, en sjanse hun har benyttet vel. Tårene trillet, mest av sympati for den flotte kvinnen som har vært på utstilling for media. Ikke tårer i sympati for monarkiet. Det er en styreform som for lengst har overlevde seg selv, selv om vi har et Kongehus som skikker seg vel. Selv om LilleNille er for republikk viser hun stor forståelse for de som er i kongefamilien, innfødt eller så uheldig å være inngiftet. Mette-Marit er uheldig, men hva gjør en ikke for kjærligheten?

De kommersielle fjernsynskanalene er avhengig av program som har mange seere for å oppnå store reklameinntekter. Program om kongefamilien oppnår høye seertall og store inntekter. LilleNille håper vi slipper flere slike program i framtiden. Oppkokk av gamle nyheter må også Kåre Valebrokk bli lei av etter hvert?

6 Comments:

At august 22, 2006, Anonymous Anonym said...

Hvem bryr seg om avelsmerra MM i disse dager?
'Vi har jo Aylar & co! ;)

 
At august 22, 2006, Anonymous Anonym said...

Du kan jo bare la være å se de programmene i fremtiden.

 
At august 22, 2006, Blogger LilleNille said...

Sannsynligvis bryr mange seg om Kongehuset sexy sadie, både på grunn av personene, men også fordi det er en del av vår styreform. Forhåpentligvis viser mange medfølelse for personene i kongefamilien, selv om LilleNille håper flere og flere blir skeptisk til monarkiet som styreform.

Cathrine, det er sant, men forhåndsreklamen fra TV2 var for fristende og som et samfunnsbevist menneske var det naturlig å se programmet ettersom reklamen besto av mange store bokstaver. Mange tenkte som LilleNille. Derfor var dette programmet et av de mest populære på fjernsynet denne uken.

Ikke alle som så dokumentaren er tilhenger av monarkiet, men mange av oss ønsker ikke en debatt basert på de gamle nyhetene som TV2 igjen brakte på banen. Motstanden mot monarkiet bør være prinsipiell. At de som er inngiftet i familien har en fortid, har ingen ting i debatten å gjøre.

 
At august 22, 2006, Anonymous Anonym said...

Hvorfor skal vi vise medfølelse for de dyreste sosialklientene i Norge?
De kan abdisere, de har jo en fri vilje.

 
At august 22, 2006, Blogger LilleNille said...

Det kan de sexy sadie, men vi skal ikke se bort ifra at de støtter monarkiet slik et flertall i befolkningen gjør det. At et flertall støtter dette må vi akseptere, selv om LilleNille synes det er litt merkelig.

LilleNille ønsker ikke sosialhjelpmottakere alt vondt, selv om hun er skeptisk til ordningene politikerne har vedtatt.

 
At august 23, 2006, Blogger LilleNille said...

778 000 så på dokumentaren. LilleNille bommet med noen hundre tusen, men pytt pytt.

 

Legg inn en kommentar

<< Home