LilleNille

lørdag, august 26, 2006

LilleNille anmelder neste års partilederdebatt

LilleNille gjør som Kerstin Hallert og anmelder neste års partilederdebatt ett år før programmet blir sendt. Forskjellen er at LilleNille ikke får sparken, noe Kerstin Hallert fikk.

Jens Stoltenberg:
Han klarte seg som vanlig bra, men slet med å bortforklare alle valgløftene regjeringen ikke har innfridd så langt i stortingsperioden. Som vanlig var det mange slagord som å ta fra de som har mest til fordel for fellesskapsløsninger.

Er blitt flink med å ikke avbryte andre, verken programledere eller politiske motstandere.

Kristin Halvorsen:
Hun var sjarmerende, et flott smil og herlig skjønn når hun ble irritert og fikk en sjarmerende rødfarge i kinnene. Hun har forandret seg veldig politisk siden sist hun var i partilederdebatten. Før var hun opptatt av å kritisere de andre, nå konsentrerte hun seg om å forsvare SV og regjeringen. Mange ubesvarte spørsmål på hvorfor det ikke er full barnehagedekning og gratis skolemat.

Aslaug Haga:
Hun fokuserte veldig mye på kommuneøkonomi og de ekstra statlige overføringene til kommunesektoren. Hun mente kommunene var bedre rustet for utfordringene i dag sammenlignet med for fire år siden. Også hun beklager at regjeringen nesten ikke har løst noen av oppgavene regjeringspartiene gikk til valg på for to år siden, men hun ba om mer tid.

Siv Jensen:
Valgets vinner, men med et stort forklaringsproblem ettersom det lokale selvstyret vil bli satt tilbake mange år i tid dersom Fremskrittspartiets politikk ble gjennomført. En god debatt som gir mange stemmer på valgdagen. Synd vi har en fremmedfiendtlig befolkning.

Erna Solberg:
Høyre fortsatte i sporet vi har sett i hele valgkampen. Innholdet i kommunale tjenester er viktig. Penger er nedprioritert. Nå er barnehagebarn og elevene i fokus. Hun var god. Det blir spennende å se hvor mange stemmer dette gir på valgdagen. LilleNille frykter at budskapet blir for tungt for velgerne, men innholdet forblir godt selv om oppslutningen svikter.

Lars Sponheim:
Han er fortsatt sjarmerende og vittig. Skyter fra hoften og forsvarer seg godt. Dessverre blir ikke Venstre et stort parti, men innsatsen kommer til å gi flere stemmer enn det som ble valgresultatet for fire år siden.

Dagfinn Høybråten:
Heldigvis druknet Kristelig Folkepartis budskap mellom alt det andre som kom fram i debatten. Klarte seg greit, uten å sjokkere på verken positiv eller negativ måte. Typisk Kristelig Folkeparti. Høybråten mistet ikke noen stemmer, men fikk heller ikke mange nye. Kristelig Folkeparti forblir et lite parti også etter dette valget.

Hmm LilleNille vet ikke om hun likte å anmelde framtiden, men det blir spennende å se om dette blir en innetier. Det er faktisk mulig å anmelde et program før det blir sendt. Politikk begynner å bli forutsigbart.

4 Comments:

At august 29, 2006, Anonymous Anonym said...

"Synd vi har en fremmedfiendtlig befolkning".
Synes det er interessant at du fokuserer så sterkt på å være liberalist, og videre kategoriserer og dømmer folk på den måten du gjør.
Men det er kanskje slik det er å være politisk engasjert, at man applauderer meninger som stemmer overens med egne og ikke har sidesyn.

 
At august 29, 2006, Blogger LilleNille said...

*Ser forbauset på Cathrine*
Det er ikke mange eksempler hos LilleNille på liberalisme. Det finnes eksempler på å være liberal og i LilleNilles verden er det stor forskjell på liberalisme og være liberal.

LilleNille synes mange dømmer folk etter bakgrunn, istedenfor å behandle hvert enkelt menneske individuelt uavhengig av kultur, religion, legning osv. Fremskrittspartiet har lange tradisjoner for å ikke klare dette, noe vi helt sikkert kommer til å se igjen i neste års valgkamp.

 
At august 29, 2006, Blogger Nissemann said...

Ingen grunn til å glede seg til fremtiden altså... Håper på litt mer spenning!

 
At august 30, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille kan ta feil nissemann. Fremtiden er alltid spennende, selv om det finnes mange som prøver å spå i tiden.

 

Legg inn en kommentar

<< Home