LilleNille

tirsdag, juli 25, 2006

Lei regjeringen

LilleNille er lut lei regjeringen, ikke bare politikken, men den interne kranglingen som skulle bli borte etter at Jens Stoltenberg ble statsminister. Det har ikke vært så mye mer enn krangling om alt fra skattespørsmål til innvandringspolitikk. LilleNille er glad hun slipper å se Dagsrevyen i sommer. Der kommer det sikkert mange motstridende meldinger fra regjeringspartiene.

Kranglingen har sine positive sider. Det betyr at det er diskusjoner og debatter. Ulike meninger gir som regel konstruktive standpunkt og fremskritt. Det hadde vært ille om Senterpartiet ikke møtte motbør for sine skatteforslag, det hadde vært ille om de andre samarbeidsrepresentantene sov. Før kunne politikerne ha sommerferie. Med dagens trepartiregjering må både tilhengere og motstandere være våken til enhver tid. Forslagene strømmer på, forslag som kan sette kursen i gal retning.

LilleNille mener å huske at i valgkampen lovte de tre partiene at det politiske spillet skulle bli borte dersom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fikk flertall. Flertall ble det, men det har sjeldent vært så mye spill som nå, med Per Olaf Lundteigen som en av de sentrale spillerne. LilleNille har nesten lyst å gi han to minutters utvisning, bare for advarselen sin skyld.

Flertallregjering, det er sikkert flott dersom partiene som samarbeider er rimelige enige i småsaker. Når de er uenige, kommer diskusjonene, spillet til overflaten. Politikerne latterliggjør seg selv. LilleNille synes dagens regjering er på god vei til å latterliggjøre politisk arbeid. Litt sommerferie for politikerne hadde sikkert vært deilig for alle som ser norske nyhetssendinger.