LilleNille

tirsdag, juli 11, 2006

Ytringsfrihet er helt grunnleggende i demokratiet

Odd Djøseland er anmeldt for utspillet om lesbe og homsefri strand i Farsund. LilleNille forakter utspillet, men forsvarer Djøseland sin rett til å komme med synspunkt som er direkte kvalmende.

Dersom retten til å komme med ytringer reduseres, vil selve demokratiet stå i fare. Meninger og debatter er grunnleggende i demokratiet, også meninger og holdninger de fleste av oss tar avstand fra. Slik må det være, noe LilleNille vil forsvare til sin død. Det er viktig å være tolerant ovenfor meninger en selv ikke liker. Utspillet til Odd Djøseland går så avgjort inn i denne kategorien, men han bør ha rett til å komme med meninger uten å bli straffeforfulgt, noe han helt sikkert ikke vi bli, selv om en bifil mann har anmeldt politikeren for sine uttalelser.

LilleNille er spent på hvor de som vil redusere ytringsfriheten vil sette grensen. Hva skal være en riktig mening og hva skal være straffbart?

LilleNille mener det er umulig gjennom skjønn å trekke en god grense som ivaretar menneskenes rett til å komme ulike utspill. Dersom Djøseland blir straffeforfulgt, vil det få store konsekvenser for den politiske debatten. LilleNille ønsker ikke innstramninger fordi prisen kan bli høy, prisen kan bli selve demokratiet.

1 Comments:

At juli 12, 2006, Anonymous Anonym said...

Ytringsfrihet er forutsettningen for de andre menneskerettighetene.

Får man ikke ytre seg, så kan makten overkjøre andre menneskerettigheter.

Ytringsfrihet er en forutsetning for et sivilisert samfunn.

 

Legg inn en kommentar

<< Home