LilleNille

fredag, januar 06, 2006

Ikke lett å boikotte Israel

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen legger ikke skjul på at hun vi vil at vi skal boikotte israelske varer. LilleNille støtter ikke denne boikottaksjonen. Det viktigste argumentet er at israelske varer er blitt en viktig del av LilleNilles liv. Det er også er stort spørsmål om boikott av Israel vil gjøre situasjonen i Midtøsten fredeligere? LilleNille tror på dialog!!!

LilleNille er ikke spesielt datakyndig. Pentium- og Centrino-prossorene til Intel skal visstnok være de mest brukte prosessorsystemene i moderne PC-er. LilleNille vet ikke om hun bruker dette, men hvis det er tilfelle vil det være vanskelig å unngå israelske varer. LilleNilles datamaskin er bortimot perfekt. I følge Dagbladet er deler av Windows utviklet ved Microsoft sitt utviklingssenter i Haifa. LilleNille tror ikke hun vil like Linux, uten at hun vet hva dette er. Dermed blir en fullstendig boikott umulig!!

LilleNille er en av de som liker gode salater. Den bør i alle fall inneholde kinakål og paprika. Gode grønnsaker fra Israel!! Også druer og Sharon-frukt kan være godt i salater. Ikke uerstattelig varer, men salaten vil aldri bli den samme uten dette i skålen.

Jaffas appelsiner, mandariner og grapefrukt er verdenskjent. LilleNille elsker mandariner, og det vil ikke være lett å kutte ut Jaffa-merket. Israel eller ikke, Jaffa-produkter er som regel godt og svært sunt. Også Nicola nypotet er godt. Det samme gjelder dadler.

Israelske viner er kanskje ikke verdenskjent, og de kan helt sikkert erstattes uten store problem. Vinmonopolet vil helt sikkert hjelpe LilleNille med den saken. Kosmetikk og litt klær er også noe som må erstattes. Ikke umulig, men det må gjøres. Fordelen med det er at LilleNille får utøve yndlingshobbyen sin, nemlig shopping. Ikke bare ulemper med en boikott altså?

LilleNille ville uten tvil hatt problem med en fullstendig boikott av Israel. Tipset er at Kristin Halvorsen også ville ha opplevd det problematisk å være fullstendig konsekvent. Derfor er det kanskje enklere med ord enn handling for politikerne. God fredag med eller uten Israel i tankene!