LilleNille

torsdag, januar 19, 2006

Epoken er over

Carl I Hagen er en av de som har vært sentral gjennom hele oppveksten til LilleNille. Han har gjennom LilleNilles liv alltid vært stortingsrepresentant og formann i Fremskrittspartiet. Han har alltid vært på Dagsrevyen, i fjernsynsdebatter eller i avisene. LilleNille har sett mer til Carl I Hagen enn sine besteforeldre. Det blir litt merkelig når en slik person forsvinner fra offentligheten.

Carl I Hagen har sagt nei til gjenvalg som formann i Fremskrittspartiet. Han har allerede blitt erstattet av Siv Jensen som partiets parlamentariske leder. Han sitter i Stortingets presidentskap, og er på tur ut av medias søkelys. Eller han har noen måneder igjen som partiformann. Fremskrittspartiet skal ha landsmøte i mai. På noen måneder kan Carl I Hagen få gjort mange sprell, i alle fall den partilederen som frontet FrP tidligere. LilleNille tror han er blitt roligere med årene.

Carl I Hagen er den politikeren LilleNille har irritert seg mest over. Han er også en politiker som LilleNille kan rose når han fortjener det. Ofte har han vært veldig god, også på saker der LilleNille ikke har vært enig med Carl I Hagen og Fremskrittspartiet. Han har vært et politisk sjarmtroll med en evne til å overraske og til å engasjere både politiske tilhengere og motstandere. Mange har ett hat eller elske forhold til Carl I Hagen. LilleNille ligger en plass midt mellom dette. Når skalaen forklares på denne måten må LilleNille legge til at hun ofte har vært sint på partiformannen til Fremskrittspartiet. Spesielt når han har brukt innvandrere eller homofile og lesbiske som en brekkstang. Det har han dessverre gjort altfor ofte.

På Videregående skole skrev LilleNille en stil om Carl I Hagen. Konklusjonen var at han kanskje var Norges mektigste mann. Ikke på grunn av den reelle politiske innflytelsen, men fordi han ledet et parti som lanserte en rekke saker tidlig, saker som andre etter hvert tok etter Fremskrittspartiet. Han har også talt et klart språk og hatt stor oppslutning blant folk i viktige saker, selv om valgresultatene har variert en del. LilleNille står fortsatt fast på hovedpunktene fra konklusjonen i stilen. Det vil bli annerledes uten Carl I Hagen i manesjen.

Det har vært kjent at Carl I Hagen ikke ville stille til gjenvalg som partiformann. Hans avgang har sikkert vært planlagt i flere år. Likevel vil denne meldingen komme som et sjokk på mange. For pappa kan denne nyheten bli vanskelig. Det kan sikkert sammenlignes med en fotballtilhenger som må skifte fotballklubb. Det blir ikke lett for han å heie på andre Carl I Hagen, eller populært kalt Ivar i familien. Elvis og Ivar har på en måte samme kurs i den gården. Det sier mye om hvor høyt han blir verdsatt som politiker av en tradisjonell velger.