LilleNille

onsdag, januar 18, 2006

Lite minne igjen?


LilleNille lurer på hvor mange passord hjernen er programmert til å huske. I dag var passordet til Visa-kortet helt borte fra hukommelsen.

Visa-kort koden har vært den samme i mange år. Det har aldri vært et problem å taste inn tallene tidligere, men i dag var det stopp. LilleNille husket ikke koden. Det ble håpløst å stå foran minibanken å ikke huske koden på et kort som har blitt brukt flere tusen ganger. Dum, det er en god beskrivelse på øyeblikkets selvfølelse.

LilleNille har ikke veldig mange passord hun bruker til daglig. Noen er det, men ikke mer enn det som er normalt. Det er passord på to bankkort, det er passord til nettbanken, noen passord som brukes på internett og personnummeret. Til sammen 10 passord som LilleNille bruker jevnt og trutt. 10 passord er kanskje mer enn hjernen har godt av å huske. Kanskje ikke så merkelig at det gikk utover Visa-kortet tidligere i dag.

LilleNille fikk ut penger tilslutt, men det tok sin tid før passordet dukket opp i hjernebarken, der det skal ligge. LilleNille håper ikke det begynner å bli lite minne igjen i den personlige datamaskinen som kalles hjernen.