LilleNille

tirsdag, januar 17, 2006

Halv pris for svart skjerm?


LilleNille skal komme med et forslag. Det blir sikkert aldri vedtatt og er kanskje ikke spesielt godt gjennomtenkt, men forslaget setter fokus på noe som åpenbart er et problem for mange tv-seere.

De som ikke får inn NRK2 bør ikke betale full lisens. De bør ikke betale for en vare som ikke blir levert. Lisensen er i utgangspunktet noe pyton, men ekstra ille er det for de som ikke får produktet NRK tar betalt for.

VG Nett konkretiserte eksemplet med NRK2 og lisensen på en god måte i dag. Jens A. Helland fra Frosta i Nord-Trøndelag fulgte skiskytterstafetten på NRK fjernsynet. Sendingen på denne kanalen ble avbrutt av nyheter og barne-tv. Resten av stafetten ble sendt på NRK2, en kanal den sportsinteresserte pensjonisten ikke får inn. Dermed fikk han ikke med seg avslutningen. I og for seg i orden, hadde det ikke vært for lisensen han må betale for driften av statskanalene.

Det er urettferdig at kringkastningslisensen er knyttet opp mot fjernsynsmottaker. I realiteten betaler folk for NRK. Det er ikke riktig at de som ikke får hele produkter skal betale full pris. Det er egentlig svindel, men ettersom svindelen er politisk vedtatt er det vanskelig å gjøre noe med det.