LilleNille

torsdag, januar 12, 2006

Litt av en utvikling

I dag er det nøyaktig 52 år siden NRK fjernsynet startet prøvesendinger. Tenk prøvesendinger i NRK. Det sier litt om utviklingen i Norge, i Europa og resten av verden på 52 år.

LilleNille tror ikke NRK sine prøvesendinger var spesielt gode. Gjennom ulike kavalkader får vi ofte se bilder fra gamle sendinger og gamle dager. De er som regel alt annet enn imponerende. Igjen sier det litt om utviklingen.

52 år er egentlig ikke så lenge. Det betyr at det er mange i Norge som har hatt en oppvekst uten fjernsyn. Mange har hatt en barndom uten Hotell Cæsar, uten sport, uten gode filmer eller serier, uten Dagsrevyen eller debattprogram. Det er litt rart å tenke på. Tenk å vokse opp uten fjernsyn. Ikke rart fargefjernsynet ble regnet som en revolusjon!!

I dag, 52 år etter prøvesendingene til NRK, finnes det flere tusen fjernsynskanaler. Vi kan se film via internett og mobiltelefonen. Utviklingen har vært enorm, utrolig voldsom. LilleNille er glad hun er ung og fortsatt kan få oppleve den teknologiske fremgangen. Prøvesendinger i NRK var sikkert stort på 50-tallet. I dag blir en slik hendelse regnet som en bagatell. Så langt har verdenssamfunnet heldigvis kommet, selv om det har gitt oss andre utfordringer enn det de hadde på 1950-tallet.