LilleNille

mandag, januar 09, 2006

Suksess blir fiasko

LilleNille tror det geniale med Melodi Grand Prix var at alle kunne pine seg gjennom en fjernsynskveld. Etterpå ble vinneren kåret og den personen eller gruppen som skulle representere Norge i den internasjonale finalen var klar. Årets finale eller finaler blir svært annerledes.

Det blir ofte sagt om Melodi Grand Prix at det er showet en hater eller elsker. LilleNille har ligget en plass på midten mellom disse motpolene. Det har som regel vært en hyggelig kveld sammen med gode venner, men det har aldri vært en katastrofe om vennegjengen gikk glipp av finalen. I år blir finalen like lang som en kald sommer.

I år blir det flere runder før selve finalen i Oslo Spektrum. Det starter i Alta førstkommende fredag. En kveld før, nå mange kvelder. Det blir litt for mye, selv for de innbitte. Melodi Grand Prix går fra suksess til fiasko.

Et annet moment er at tidligere var dette et arrangement der NRK hadde det økonomiske ansvaret. Nå er Melodi Grand Prix blitt store politiske saker i flere av byene. I Bodø ble det bevilget 300 000 kroner til arrangementet. Melodi Grand Prix er ikke bare en utgift gjennom NRK-budsjettet, men også skattefinansiert gjennom kommunebudsjettene. Ikke rart LilleNille får avsmak av årets show.