LilleNille

onsdag, januar 18, 2006

ASA-jente

Er du kvinne og har lyst på et styreverv, da bør du melde deg til et ASA-selskap. Selskapene trenger 600 kvinner for å oppfylle politikernes ønsker om en kvinneandel på 40 prosent i styrene.

Loven om kjønnskvotering i styrene for ASA-selskapene trådde i kraft 1. januar i år. Selskapene har to år på seg for å bytte ut 600 menn mot 600 kvinner. Det er en ganske stor jobb, hvis ikke selskapene omorganiserer seg til rene aksjeselskap da. Det er et alternativ som mange kan velge for å komme unna kravet fra politikerne.

LilleNille er imot loven. Den er et sterkt inngrep i eiendomsretten og bedriftsdemokratiet. Når loven først er trådd i kraft kan det være greit å tilby sine tjenester på markedet. Derfor vurderer LilleNille et brev til Telenor der selskapet blir gjort oppmerksom på kompetansen.

Kjære Telenor!
LilleNille er tilgjengelig for dere fra våren 2007. Styrevervet vil bli kombinert med studier, noen byturer og treninger. LilleNille kan ikke mye om økonomi, markedsføring og merkevarebygging. Kunnskapen om Telenor sin organisasjon er også begrenset. Det samme er den tekniske innsikten. LilleNille er en ung kvinne, helt i tråd med det politikerne ønsker seg i styrerommene. Derfor var det på tide å gi beskjed om dette kandidaturet. LilleNille lover å være billig i drift, og er enkel å holde ren. På forhånd takk.
Med vennlig hilsen
LilleNille