LilleNille

mandag, november 07, 2005

Politikerne viser ikke måtehold

Myndighetene forventer at lønnsveksten for folk fleste skal være på 3,25 prosent i år. Det er for vanlige folk, men denne veksten er for liten for politikerne. De folkevalgte vil ha høyere lønn!!!

Stortingets lønnskommisjon ønsker å øke statsministerens lønn med 4,8 prosent, statsrådenes lønn med 4,3 prosent og stortingsrepresentantenes lønn med 3,9 prosent. LilleNille syns det er bemerkelsesverdig ettersom politikerne gang på gang maner til måtehold. Industriarbeiderne har fått 60 prosent mer i lønn de siste elleve årene, mens statsministeren har fått 137 prosent i tillegg. Litt rart, ikke sant?

LilleNille mener ikke at politikerne i Norge har for høy lønn eller at de blir rike av å drive med politikk. Det gjør de ikke. Det er likevel på tide med en liten advarsel. Krever du måtehold av andre, må du også være rede til å innfri dette kravet selv. Det er tydeligvis forskjell på liv og lære i det politiske miljøet.

LilleNille tar forbehold om prosentsatsene. Det er Aftenposten.no som har satt politikernes prosentsats opp mot lønnsveksten for industriarbeiderne.