LilleNille

tirsdag, november 01, 2005

Et nasjonalistisk konsern?

Er Anker-Hansen konsernet i fjernsynsserien Hotell Cæsar nasjonalistisk, kanskje rasistisk? Det er kanskje på tide å stille det spørsmålet. LilleNille er ihuga Cæsar-fan, men kanskje er ikke ideen bak serien basert på det samfunnsidealet som LilleNille ønsker. Filmskaperne ser ikke for seg et flerkulturelt samfunn der nordmenn og folk fra ikke vestlige kulturer lever side om side.

Riktig nok var Christian Stand alias Knut Arne Olsen en sentral skikkelse i serien svært lenge. Etter at han ble skrevet ut av manuset må seerne lete med lys og lykter for å finne personer som skiller seg ut, både gjennom hudfarge, kulturell – og religiøs bakgrunn. Det er merkelig ettersom Anker-Hansen konsernet tydeligvis er en stor arbeidsplass med mange millioner kroner i omsetning og mange arbeidstakere, både i ledelsen og på bedriftens gulv.

LilleNille ønsker seg flere personer som er i tråd med det virkelige arbeidsliv i serien, arbeidstakere med norsk og utenlandsk opprinnelse. Det hadde vært deilig å se en pakistaner, en muslim eller noen fra Asia i TV-serien. Mange hundreepisoder er sendt, og ingen skiller seg ut. Unntaket var Knut Arne Olsen da, men han er skrevet ut av manuset for lenge siden.

På tide med fargerikt fellesskap også i Hotell Cæsar!!!

2 Comments:

At november 02, 2005, Anonymous Anonym said...

Jeg fant hjemmesiden din på Blink. Den var fin.
Jeg ser ikke på den serien. Hvis det du skriver stemmer er det veldig merkelig. Flere hundre eller tusen episoder uten at innvandrere deltar i serien. Det er merkelig og skildrer ikke en norsk storby på en ordentlig måte.


Samstemt i ja til et fargerikt fellesskap.
Hilsen
Alex

 
At november 02, 2005, Blogger LilleNille said...

Hei Alex.
LilleNille er enig. Ja til fargerikt fellesskap i Hotell Cæsar.

 

Legg inn en kommentar

<< Home