LilleNille

tirsdag, november 01, 2005

Boken forsvinner aldri

LilleNille tror ikke Bill Gates har helt rett i sin spådom om at lærebøker, magasiner og aviser i sin nåværende form snart blir overflødig. Eller Microsoft-sjefen har litt rett, men bøkene vil ikke forsvinne i overskuelig fremtid.

Bill Gates mener at i løpet av fire-fem år vi trykte medier bli utkonkurrert av interaktive hjelpemidler. LilleNille er uenig i påstanden fordi ingen ting kan erstatte den gode eller lærerrike boken. Internett overtar riktignok mer og mer, men interaktive hjelpemidler vil ikke utgradere trykte medier.

I den gode boken kan leserne fordype seg overalt, også på sofaen, i sengen, på toalettet eller på toget. Internett kan også brukes på disse stedene, men det er mye vanskeligere enn en liten bok eller et lite magasin. I tillegg er det godt å glo på noe annet enn en skjerm. Papiret er roligere, ikke så forstyrrende som dataskjermen eller mobiltelefonen.

Jo visst blir interaktive hjelpemidler mer og mer viktig, men det forblir et supplement til bøkene. I alle fall så lenge det er livstegn i LilleNille.