LilleNille

tirsdag, oktober 25, 2005

Alle gode ting er tre

I dag kom Likestillingsombudet med et dårlig eller stusselig forslag i NRK P3. Likestillingsombudet fikk støtte av sentrale skikkelser i Sosialistisk Ungdom. LilleNille skal innrømme at hun er en smule bekymret på vegne av alle jenter som ikke vil avtjente førstegangstjeneste.

LilleNille er ikke tilhenger av førstegangstjenesten, uansett hvem som må gjennomføre den. Ordningen er urettferdig og rammer helt tilfeldig. Alle som må gjennomføre tjenesten blir påført en ulempe av fellesskapet. Ordningen bør ikke utvides, men bli innstrammet.

Likestillingsombudet påpekte i forslaget at myndighetene har tre reelle valg, en påstand som er helt rett.

1. Dagens ordning med førstegangstjeneste for guttene kan videreføres. LilleNille er uenig i dette. Ordningen er urettferdig. Kun et mindretall blir innkalt og det kan umulig være rettferdig.

2. Dagens ordning med førstegangstjeneste utvides til også å gjelde jenter. LilleNille er uenig. Ordningen forblir urettferdig fordi det vil bli tilfeldig hvem som blir innkalt til å avtjene tjenesten. Ikke et godt forslag, og det er et dårlig tegn at SU støttet Likestillingsombudet på dette punktet.

3. Ordningen med tvungen tjeneste avvikles, og Norge baserer seg på en modell med frivillig forsvar der gutter og jenter deltar basert på frivillighet. LilleNille har sans for dette innspillet og syns det er rart at et slikt forslag ikke får større oppslutning.

Alle gode ting er tre også i denne saken!!