LilleNille

mandag, oktober 24, 2005

Demonstrasjonstog på Svalbard

Folket på Svalbard ruster seg til kamp mot storsamfunnet. I dag er det stor mobilisering mot økt skatt. LilleNille hadde også gått i fakkeltog dersom hun var på Svalbard.

Det var Kari, LilleNilles venninne i nord, som kom med tipset om demonstrasjonstoget. Eller det var kanskje ikke et tips. Hun flekket av seg noen saftige gloser om politikerne i Oslo, og lovte et kraftig brøl fra Longyearbyen om skatteøkningen som den forrige regjeringen foreslo i forslaget til statsbudsjett.

LilleNille er ikke ekspert på skattesystemet på Svalbard, men beboerne der har en lavere skattesats enn resten av Norge. I tillegg er skattesatsen flat, det betyr en prosentsats helt uavhengig av inntekten. Politikerne vil bevare flat skatt, men prosentsatsen er foreslått økt til 20 prosent.

LilleNille mener økt skatt betyr redusert frihet. Derfor er det forståelig at Kari og andre svalbardinger reagerer på forslaget om skatteøkning. Hvis demonstrasjonstoget gir resultat bør vi i fastlands-Norge også gjøre klar faklene og hornmusikken. Protest mot skatteøkninger er en sak det er verdt å fryse for.