LilleNille

søndag, november 06, 2005

Pass på opphavsretten

LilleNille har de siste dagene sett mye på andre webblogger. Mange legger ned et imponerende arbeid i bloggingen. Det er mye godt stoff om mange forskjellige tema, alt fra politikk til kjærlighet og sex. I bloggverden finner leserne det aller meste, også tyveri av andres eiendom og arbeid.

LilleNille har spesielt lagt merke til at mange bloggere bruker bilder for å illustrere de ulike artiklene. Det gjør seg uten tvil med bilder på artiklene. Det setter mer farge, gjør artikkelen sterkere enn den ellers ville ha vært. Også LilleNille bruker bilder med jevne mellomrom for å illustrere budskapet.

LilleNille håper alle som bruker bilder tenker på opphavsretten, og ikke stjeler bildene som en ravn stjeler mat. Ikke alt som ligger på internett kan brukes av hvem som helst til hva som helst. Noen har et eierforhold til bildene, og dette bør bloggerne ta alvorlig. Neste gang kan det bli DU som blir utsatt for tyveri. For tyveri av bilder er krenkelse av eiendomsretten!!

LilleNille er selvsagt ikke uskyldigheten selv. Bilder har blitt brukt. En logo fra forsikringsselskapet IF og en illustrasjon av en Nokia mobiltelefon. Forhåpentligvis er selskapene så fornøyd med budskapet at de anser det som god reklame istedenfor tyveri av privat eiendom.