LilleNille

onsdag, november 23, 2005

Nei til ”Ja vi elsker”

LilleNille har ikke opplevd det problematisk av den enkle grunnen at hun svært sjeldent går på landskamper. Fotball er ikke spesielt høyt prioritert på listen. Dagens Oddleiv blogg på VG Nett var likevel litt interessant.

Spørsmålet er om det skal være nasjonalsanger foran fotballkampene. En viss Sepp Blatter har foreslått at nasjonalsangene skal kuttes foran landskampene. Begrunnelsen for forslaget er at nasjonalsangene kan være med på å hausse opp stemningen på tribunen i negativ retning.

LilleNille burde kanskje ikke ha en mening i denne saken, rett og slett fordi hun ikke har peiling om publikum kommer i nasjonalistisk stemning av å høre nasjonalsangene. Hvis det er tilfelle bør denne avspillingen kuttes umiddelbart. Ikke bare på fotballkamper, men også i andre idretter. Nasjonalisme er ikke et gode, og idretten bør ikke fyre opp under nasjonalistiske strømninger.

For vel en uke siden så LilleNille TV-bilder av fotballspillere som slåss på vei til garderoben. Kanskje hadde stemningen blant spillerne og publikum vært annerledes dersom den Sveitiske og tyrkiske nasjonalsangene ikke ble avspilt før kampen? Bare en tanke fra LilleNille!!