LilleNille

onsdag, november 16, 2005

Den neste unnskyldningen

LilleNille skal ikke se den viktige landskampen mellom Tsjekkia – Norge. Det er spesielt å innrømme åpent at denne kampen ikke er av interesse. Kampen er tydeligvis så viktig for flertallet av befolkningen at den overskygger mange andre saker. Ikke en gang en krig får så mye oppmerksomhet som nettopp denne kampen. Avisene og fjernsynskanalene ladder befolkningen opp, og desto større blir nedturen når Norge har tapt og er ute av verdensmesterskapet i fotball.

LilleNille er ikke spesielt fotballinteressert, selv om Bente Nordby er en fascinerende fotballspiller. LilleNille har sett noen fotballkamper, men har ikke vært på Ullevaal når Norge spiller. Ikke i voksen alder i alle fall. TV-bildene taler likevel for seg selv. Forsvarsspillerne skyter ballen så langt de klarer på motstanderens banehalvdel. Angrepsspillerne klarer ikke å motta ballen, og spillerne på midten blir springende i mellom alle de lange ballene. Ikke spesielt morsomt. Andre lag spiller annerledes, mer teknisk. Det er litt mer morsomt å se på. Det er ikke like gøyalt å se Norge spille. Derfor kommer ikke LilleNille til å bruke en time og tre kvarter på kveldens kamp.

Uansett om LilleNille ikke kommer til å se kampen, vil det være umulig å ikke få med seg sluttresultatet. I morgen vil bildene og kampreferatet være i alle avisene. Landslagssjefen vil komme med en svært dårlig unnskyldning på linje med den han hadde om damer i høyhælte sko. Hvorfor heller ikke være ærlig dersom det blir tap å berømme motstanderen, gi motstanderen kompliment, og innrømme at motstanderen var bedre? Også fotballspillere og fotballtrenere bør kunne omgi seg med plussord, selv om LilleNille forstår at skuffelsen er stor etter et tap. Det må være bedre med en ærlig uttalelse etter en fotballkamp istedenfor en dårlig unnskyldning. Det er LilleNilles råd til Åge Hareide noen timer før verdens viktigste hendelse, som egentlig ikke er så viktig likevel.