LilleNille

mandag, november 14, 2005

Statlig oppdragelse

Mange barn er lengre i barnehagen per dag enn de voksne jobber. En stor del av barneoppdragelsen er overtatt av staten.

I 2002 var den gjennomsnittlige oppholdstiden for norske barnehagebarn 37,5 timer per uke – altså det samme som en normalarbeidsuke. I fjor var tallet steget til 39,1 timer i uka, skriver Dagsavisen. LilleNille liker ikke utviklingen. I motsetning til enkelte SV-politikere mener LilleNille at foreldre og foresatte er best skikket til å oppdra egne barn.

2 Comments:

At november 17, 2005, Blogger Mathias said...

For det første. Jeg viste ikke at Barnehagene var statlige, under hvilket direktorat sorterer de; "Barnehagedirektoratet".
For det andre. Selvom det er foreldrenes ansvar å oppdra sine barn, er det som Djupedal sier et viktig suplement til barneoppdragelsen, bl.a. ved følgende stikkord: sosialisering, treffe andre barn, forberedelse til skolegang osv.
Djpedal har helt rett, det er skadelig å ikke sende dem i barnehage, men å ha de for lenge der om dagen er også skadelig, altså burde man ha dem i bare 6 timer f.eks. i steden for 7.5 time eller mer.
Mathias Reither ap-medlem/ far til to

 
At november 17, 2005, Blogger LilleNille said...

Barnehager og skoler er ikke statlige, men drives av kommunen etter tilskudd fra staten og retningslinjer fra staten. LilleNille mener foreldre og foresatte er i stand til å oppdra egne barn, og vite hva som er viktigst i egen familie. Familien er og må være den viktigste pilaren i samfunnet.

 

Legg inn en kommentar

<< Home