LilleNille

tirsdag, november 22, 2005

Myten lever fortsatt

Det er i dag 43 år siden John F. Kennedy døde. USAs 35. president ble skutt og drept i Dallas. Siden den gang har myten om Kennedy vært påtrengende for alle som er interessert i politikk eller som har et spesielt forhold til USA. Myten om Kennedy lever i beste velgående ennå, selv etter 43 år.

LilleNille har sett noen av filmene som er laget om John F. Kennedy og hans død. Hver gang blir det flere spørsmålstegn enn svar. Drapet på John F. Kennedy er en gåte, en spennende gåte som riktig nok bør løses en gang for alle. Uten en oppklaring vil drapet, familien og saken forbli en myte for all fremtid.

Ingen har hittil greid å bevise annet enn at Lee Harvey Oswald var alene om å myrde president Kennedy. Spekulasjonene rundt drapet dreier seg fortsatt om mafiaen, eksilcubanere, Fidel Castro og FBI. LilleNille skulle egentlig interessere seg for bevisene som foreligger, men i denne saken er spekulasjonene minst like spennende og kanskje mest realistiske. En mann alene mot datidens mektigste mann høres rimelig usannsynlig ut.

Inntil myten blir avlivet vil LilleNille fortsatt se filmer og lese bøker om John F. Kennedy. I den store sammenheng blir 43 år en liten parentes. Kanskje like greit å innse at saken om den drepte Amerikanske presidenten vil forfølge LilleNille til hun blir gammel og grå.