LilleNille

torsdag, mai 25, 2006

Det store forsøket

Forsøket viste at homofile og lesbiske kunne være like gode foreldre som heterofile. En riktig konklusjon ettersom legningen ikke bestemmer omsorgen for avkommet, verken for storkene eller menneskene.

Dette var et forsøk i en dyrepark der de ansatte ville teste ut om homofile og lesbiske storker hadde like stor naturlig trang til å oppdra avkom. I følge oppslag i media var resultatet overbevisende. Noe å tenke på for våre homofobiske politikere, synes LilleNille.

Dette var riktig nok et forsøk som sikkert også kunne ha slått feil fordi holdningene til foreldrerollen er individuell, ikke kollektiv. Det finnes heterofile mødre som svikter i omsorgen på samme måte som det helt sikkert finnes lesbiske som gjør det samme. Det er ikke gruppen som svikter, men den enkelte. Noe å tenke på for politikerne.

2 Comments:

At mai 25, 2006, Anonymous Anonym said...

Det er nok ikke den seksuelle legningen som avgjør hvor oppofrende man blir som forelder.
Men samfunnet er enda ikke mentalt innstilt i majoritet på at de lesbiske og homofile egner seg som foreldre. Kan to fedre delta i en jentes liv på samme måte som en mamma og en pappa? Jeg vet ikke. Jeg har en mor og far. Og jeg har trengt det.
Men som du sier er dette fullt og helt individuelle forskjeller. Jeg tror faktisk ikke det finnes noe fasitsvar på det.
Det eneste som er helt sikkert,er at det er en grunn til at det må en mann og en dame til for lage et barn..

 
At mai 26, 2006, Blogger LilleNille said...

Ja Cathrine. To fedre og to mødre kan hver for seg være like gode ”foreldre” som mor og far.

 

Legg inn en kommentar

<< Home