LilleNille

onsdag, mars 08, 2006

Militærtjeneste, nei takk!!!

Hvis forslaget mot formodning skulle bli vedtatt, håper LilleNille på mange kvinnelige totalnektere. Det er ikke et godt forslag å kreve verneplikt for jenter slik Inga Marte Thorkildsen i dag gjør i Vårt Land.

LilleNille kan forstå at mange gutter og menn føler det urettferdig at de må gjennomføre verneplikten mens vi slipper unna denne ordningen. Det hadde vært forståelig om kravet om kvinnelig verneplikt kom fra sårede menn som ønsket mer fokus og debatt om ordningen. Det er ikke forståelig at kravet fremmes av en kvinnelig politiker. Militærtjeneste er et onde som en del av befolkningen tvinges til å gjennomføre. De som må gjennomføre ordningen går glipp av utdannelse og eller eventuelt inntekter fra jobb. En utvidelse av ordningen gjør vondt mye verre.

LilleNille er en av de som mener ordningen med tvungen militærtjeneste bør avvikles. Tvungen militærtjeneste reduserer kvaliteten på Forsvaret. Det er mange umotiverte soldater som kun har et mål med året, nemlig at tiden skal gå raskt. Frivillighet og vervede soldater ville ha gitt et annet resultat. Det folk jobber med, det folk trener på hele tiden gir bedre resultat. Det kan ikke være tvil om at dagens tvangsordning svekker forsvarsevnen.

LilleNille ser gjerne at flere jenter får karriere i Forsvaret, men det må skje gjennom frivillighet på samme måte som det bør være for guttene.

Et annet moment som taler imot forslaget til SV-politikeren er innsparingene og effektiviseringen i Forsvaret. Det er behov for færre soldater enn noen sinne. Inga Marte Thorkildsens forslag vil øke inntaket kraftig. Det kolliderer en del med signalene som er gitt om et mindre, effektivt forsvar.

Heldigvis får Inga Marte Thorkildsen motstand fra eget pari i denne saken. Det betyr nok at forslaget ikke blir vedtatt med det første, ikke før Thorkildsen styrer norsk politikk helt alene. Forhåpentligvis blir det lenge før vi opplever det.

5 Comments:

At mars 08, 2006, Anonymous Anonym said...

diskusjonen om vi skal ha et vervet eller vernepliktsforsvar skal jeg ikke gå inn på, der er vi uenige :)

Men om vi nå var enige om at vi skulle ha et vernepliktsforsvar så håper jeg vi også er enige om at verneplikten skal gjelde begge kjønn?

Om vi var enige om at vi skal ha et vervet forsvar, så er vi vel også enige om at jenter og gutter skal få samme muligheter i forsvaret?

 
At mars 09, 2006, Anonymous Anonym said...

Helt enig med Andreas. Så lenge som vi HAR tvungen verneplikt, så må den gjelde for begge kjønn. For det er vel ikke slik at likestilling kun gjelder i de tilfellene det går i kvinners favør?

 
At mars 09, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille er uenig. Likestilling i Forsvaret medfører en ulempe for mange flere enn det som er tilfelle i dag. For militærtjenesten er en ulempe, ikke sant? I alle fall for de som blir tvunget inn.

 
At mars 09, 2006, Anonymous Anonym said...

Hm. Snedig. LilleNille ønsker likestilling, dog kun på de områdene som gagner henne.

Kanskje jeg skal kjempe på kvinnenes side, og kreve at likestillingen blir satt på dagsordenen? Selvsagt ikke når det gjelder husarbeid da, for det er en ulempe føler jeg. Og heller ikke når det gjelder å skifte bleier på ungen - for det er i alle fall en ulempe. For meg...

 
At mars 09, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille lurer på hvor alf ivar har fra at LilleNille er for lovregulert likestilling?
LilleNille er imot likestilling gjennom lovverket, alt fra kjønnskvotering i politiske verv, til kjønnskvotering i bedriftsstyrene.

LilleNille skjønner at de som er for full likestilling krever jenter i Forsvaret. LilleNille er uenig fordi hun er imot lovregulert likestilling, men også fordi likestilling på dette området medfører en stor ulempe for mange kvinner.

Kvinnelig militærtjeneste er en tap tapt situasjon. Ulemper for kvinner, et dårligere forsvar og større økonomisk press på Forsvaret eller større økonomiske overføringer.

 

Legg inn en kommentar

<< Home